Ralli- ja F1-konkari Codemasters keskittää toimintansa aina vain enemmän autoiluun / Uutiset / pelaaja.fi

Ralli- ja F1-konkari Codemasters keskittää toimintansa aina vain enemmän autoiluun

27.11.2015 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
4

Brittiläistä alkuperää oleva pelitalo Codemasters on viimeaikaisten epäonnistumiensa myötä siirtämässä keskittymistään jälleen ensisijaisesti autopeleihin. Asia on tullut ilmi yhtiön ilmoitettua sulkevansa Maltalla sijaitsevan 11-henkisen studionsa, joka vastasi aiemmin tänä vuonna julkaistun Battle Decks -mobiilikorttipelin kehityksestä.

– Vaikka onkin ollut mahtavaa kokeilla projekteja kilpa-autoilun ulkopuolella, tiedämme sydämiemme kuuluvan autoilulle kaikissa sen muodoissa. Dirt Rallyn early access -menestys on ollut mahtava, F1 2015 on ollut erittäin menestyksekäs useilla eri alueilla, julkistimme hiljattain Micro Machinesin mobiilialustoille ja meillä on myös vahvoja tulevaisuudensunnitelmia, joissa kilpa-autoilu on kaiken keskiössä, Codemasters kertoo Eurogamerille lähettämässään tiedotteessa.

Jo aiemmin tammikuussa Codemasters ilmoitti leikkaavansa noin 30 työpaikkaa, minkä lisäksi Eurogamerin tietojen mukaan lisää työntekijöitä on tavalla jos toisella lähtenyt myös viimekuukausina. Nykyisellään yhtiön palkkalistoilla on Eurogamerin mukaan noin 380 ihmistä, kun noin vuosi sitten numero lähenteli viittäsataa.

Codemasters on kyllä kertonut, että se yrittää etsiä uusia työrooleja vielä entisille Maltassa työskennelleille työntekijöilleen. Battle Decks on ainakin toistaiseksi pysymässä myös saatavilla mobiililaitteille. Se on itse asiassa saamassa Codemastersin mukaan vielä myös uuden päivityksen piakkoin.

Codemasters on jo aiemmin ilmaissut, että sillä on ollut hankaluuksia sopeutua uuteen konsolisukupolveen varsinkin teknologiakehityksen osalta, minkä seurauksena se on joutunut muun muassa perumaan projekteja, mikä on vuorostaan näkynyt yhtiön kassavirrassa  Battle Decksin ohella Codemasters julkaisi aiemmin tänä vuonna myös toimintapeli Overlord: Fellowship of Evilin, jonka saama vastaanotto näyttää Battle Decksin tavoin jääneen Codemastersille pettymykseksi.

Lähde: Eurogamer

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Jarppa kuva
Jarppa

Ehkä vaan parhaaksi, Codemasters on kyllä osoittanut osaavansa tehdä todella hyviä ajopelejä. Kun taas muilla saroilla...ei niinkään.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Dirt Rally, varsinkin suomipäivityksen jälkeen on ollut jotain aivan eeppistä! Eikä peli ole vielä edes valmis. Enpä olis uskonu koskaan sanovani noin.

Käyttäjän zadfa kuva
zadfa

Hyvä, jos painottavat pelkästään isompiin peleihin ja niiden laatuun. Toki F1 2015 on saanut paljon negatiivista palautetta. DIRT Rally on kyllä hyvä peli. Lisää vanhoja autoja ois mukava saada.

Käyttäjän Billet kuva
Billet
Lainaus käyttäjältä snaketus

Dirt Rally, varsinkin suomipäivityksen jälkeen on ollut jotain aivan eeppistä! Eikä peli ole vielä edes valmis. Enpä olis uskonu koskaan sanovani noin.

Komppaan... hyvä että keskittyvät autopeleihin koska se on coden ydinosaamista. Minä kaipaan vielä coden aikaisemmin tekemää btcc-sarjasta olevaa toca...ei siis näitä nykyisiä variaatioita vaan puhdasta TOCA-sarjaa.