Raportti: Microsoft ja Razer työstävät yhdessä virallista hiiri ja näppäimistö -tukea Xbox Onelle / Uutiset / pelaaja.fi

Raportti: Microsoft ja Razer työstävät yhdessä virallista hiiri ja näppäimistö -tukea Xbox Onelle

24.06.2018 // Kirjoittanut: Joonas Pikkarainen
4

Xbox Onen virallisesta hiiri ja näppäimistö -tuesta on vihjailtu jo vuosia, ja tuoreimpien vuotojen perusteella Microsoft saattaa kehittää sopivia työkaluja yhdessä laitevalmistaja Razerin kanssa.

Vuoto perustuu dokumentteihin, joiden Microsoftin väitetään esittäneen kehittäjille. Näiden mukaan yhtiön suunnitelmissa oli tuoda tuki hiirelle ja näppäimistölle huhtikuun kehittäjille suunnattuun XDK-päivitykseen, joka olisi tarkoitus levittää yleiseen jakoon syksyn Windows 10 -päivityksen yhteydessä.

Windows Central ei ole kuitenkaan onnistunut varmistamaan väitteiden paikkaansa pitävyyttä huhtikuun XDK-päivityksen tai mahdollisten peruuntumisten tai myöhästymisten suhteen.

Väitetyssä esityksessä on kuitenkin käyty läpi Razerin kanssa yhteistyössä tekemiä ratkaisuja, joiden avulla Xbox One saisi hiiren ja näppäimistön lisäksi myös tuen Razerin Chroma RGB -näppäimistön valaisujärjestelmälle. 

Muiden dokumenttien mukaan konsoli tukisi ainoastaan yhtä hiirtä ja näppäimistöä kerralla, toisin kuin ohjaimia, joita laitteeseen voi kytkeä useamman. Tuki mahdollistaisi kuitenkin kaikkien USB-pohjaisten laitteiden kytkemisen konsoliin, kunhan ne olisivat Windows-pohjaisia. Peleissä pitäisi kuitenkin olla aina tuki ohjaimille.

Lisäksi tukea olisi mahdollista seurata ja rajoittaa moninpelattavien pelien osalta, ja tämä annettaisiin täysin kehittäjien käsiin. Peleihin voitaisiinkin halutessaan rakentaa erilliset seuranhaut vain ohjaimilla pelaaville sekä hiiri ja näppäimistö -yhdistelmää tukeville pelaajille.

Microsoft ei ole virallisesti julkistanut aikataulua Xbox Onen hiiri ja näppäimistö -tuelle, mutta on maininnut kuitenkin moisen olevan kehitteillä.

Lähde: Windows Central

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus
Lainaus

Lisäksi tukea olisi mahdollista seurata ja rajoittaa moninpelattavien pelien osalta, ja tämä annettaisiin täysin kehittäjien käsiin. Peleihin voitaisiinkin halutessaan rakentaa erilliset seuranhaut vain ohjaimilla pelaaville sekä hiiri ja näppäimistö -yhdistelmää tukeville pelaajille

Se nyt on ihan selvä, että ohjaimella pelaavat ovat alakynnessä heti peleissä missä pitää tähdätä tarkasti ja nopeasti, paitsi jos pelissä on aimbotti ohjainpelaajille kuten esim GTA V:ssä. Tällainen suodatussysteemi on siis täysin ollut käytössä jo pc:n GTA V:ssä vuosia. Peli varoittaakin, että jos pelaat näppäimistöllä ja hiirellä, että jos et suodata pelaajia, saatat olla alakynnessä aimbotilla pelaavien ohjainpelaajien kanssa.

Käyttäjän Highwind7777 kuva
Highwind7777

Outoa, ainakin ps4 on kai ihan alusta lähtien tukenut perus usb näppäimistöjä ja hiiriä. Eihän niillä kyllä paljoa tee kun pelit eivät tue niitä esim FFXIV:tä lukuunottamatta. PSN viestejä ainakin parempi kirjoitella näppäimistöllä.

Käyttäjän ELTP kuva
ELTP
Lainaus Highwind7777

Outoa, ainakin ps4 on kai ihan alusta lähtien tukenut perus usb näppäimistöjä ja hiiriä.

Luulisin että vastaavanlainen rajattu tuki on myös XONE:lla jo, mutta tässä tarkoittaneen ihan oikeata tukea. Mielestäni tämä on todella hyvä uutinen, Pelaajat saavat pelata mieleisellään tavalla jopa konsoleilla. Räiskinnässä hiiri on vain ylivertainen nähden analogitattiin liikeradan syötetavasta johtuen johtuen: hiirellä keskipiste liikkuu vapaasti liikkeen mukana kun taas analogilla liikkeellä syrjäytetään keskipisteestä,jolloin on aina palattava keskipisteeseen halutessaan lopettaa liike.

Käyttäjän zerodaunholy kuva
zerodaunholy

odotettu juttu. ehkä voisin tuolla mun ps4:lläkin pelata jos sillekin tuo kehitetään. vihaan pelata ohjaimella monia pelejä jotka eivät sille sovi.