Raportti: Microsoft ja Razer työstävät yhdessä virallista hiiri ja näppäimistö -tukea Xbox Onelle

Xbox Onen kehitteillä olevaa hiiri ja näppäimistö -tukea tehdään nähtävästi yhteistyössä Razerin kanssa.

24.6.2018 07:56

Xbox Onen virallisesta hiiri ja näppäimistö -tuesta on vihjailtu jo vuosia, ja tuoreimpien vuotojen perusteella Microsoft saattaa kehittää sopivia työkaluja yhdessä laitevalmistaja Razerin kanssa.

Vuoto perustuu dokumentteihin, joiden Microsoftin väitetään esittäneen kehittäjille. Näiden mukaan yhtiön suunnitelmissa oli tuoda tuki hiirelle ja näppäimistölle huhtikuun kehittäjille suunnattuun XDK-päivitykseen, joka olisi tarkoitus levittää yleiseen jakoon syksyn Windows 10 -päivityksen yhteydessä.

Windows Central ei ole kuitenkaan onnistunut varmistamaan väitteiden paikkaansa pitävyyttä huhtikuun XDK-päivityksen tai mahdollisten peruuntumisten tai myöhästymisten suhteen.

Väitetyssä esityksessä on kuitenkin käyty läpi Razerin kanssa yhteistyössä tekemiä ratkaisuja, joiden avulla Xbox One saisi hiiren ja näppäimistön lisäksi myös tuen Razerin Chroma RGB -näppäimistön valaisujärjestelmälle. 

Muiden dokumenttien mukaan konsoli tukisi ainoastaan yhtä hiirtä ja näppäimistöä kerralla, toisin kuin ohjaimia, joita laitteeseen voi kytkeä useamman. Tuki mahdollistaisi kuitenkin kaikkien USB-pohjaisten laitteiden kytkemisen konsoliin, kunhan ne olisivat Windows-pohjaisia. Peleissä pitäisi kuitenkin olla aina tuki ohjaimille.

Lisäksi tukea olisi mahdollista seurata ja rajoittaa moninpelattavien pelien osalta, ja tämä annettaisiin täysin kehittäjien käsiin. Peleihin voitaisiinkin halutessaan rakentaa erilliset seuranhaut vain ohjaimilla pelaaville sekä hiiri ja näppäimistö -yhdistelmää tukeville pelaajille.

Microsoft ei ole virallisesti julkistanut aikataulua Xbox Onen hiiri ja näppäimistö -tuelle, mutta on maininnut kuitenkin moisen olevan kehitteillä.

Lähde: Windows Central

Lisää luettavaa