Raportti: Sonylla pakkomielle suurpeleihin – The Last of Us Remake tekeillä, Days Gone 2 jää haaveeksi, taustalla Uncharted-draamaa / Uutiset / pelaaja.fi

Raportti: Sonylla pakkomielle suurpeleihin – The Last of Us Remake tekeillä, Days Gone 2 jää haaveeksi, taustalla Uncharted-draamaa

9.04.2021 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
23
Raportti: Sonylla pakkomielle suurpeleihin – The Last of Us Remake tekeillä, Days Gone 2 jää haaveeksi, taustalla Uncharted-draamaa

Uutistoimisto Bloombergin tuoreen raportin mukaan Sonyn tahtotila luoda suuren luokan hittipelejä on aiheuttanut levottomuuksia ja huolia osassa yhtiön omia PlayStation-yksinoikeuspelejä kehittävissä pelistudioissa.

Bloombergin nimettöminä pysyvien tekijäkommenttien mukaan hittipelejä tehtaillaan tätä nykyä pienempien pelien ja studioiden kustannuksella. Kommentoijien mukaan Sony ei enää halua tuottaa pienempiä pelejä, jotka menestyvät isommin lähinnä vain Japanissa. Sen sijaan suuremmat ja myyntihittejä tehtailleet studiot, kuten Santa Monica Studio, Guerrilla Games ja Naughty Dog, ovat saaneet enemmän valtaa ja tukea.

Raportissa nousee esille erityisesti The Last of Us- ja Uncharted-peleistä tutun Naughty Dogin kasvanut asema Sony Worldwide Studiosin sisällä.

Ensimmäinen tapausta valottava esimerkki koskee muun muassa Days Gone -seikkailun luonutta Sonyn Bend Studiota, joka ei raportin mukaan saanut vihreää valoa Days Gone 2:n kehitykselle alkuperäisen pelin heikon vastaanoton ja ongelmallisen kehitysprosessin takia. Lähde väittää, että sen sijaan Bend Studiolta sijoitettiin yksi kehitystiimi auttamaan Naughty Dogia verkkopelin kehityksessä ja toinen tiimi työstämään seuraavaa Uncharted-peliä Naughty Dogin valvonnassa.

Kertoman perusteella osa Bend Studion henkilöstöstä ei kuitenkaan ollut tyytyväinen järjestelyyn ja poistuivat studion riveistä. Bend Studiolla yleisestikin pelättiin, että heidät sulautettaisiin Naughty Dogiin, minkä takia studio toivoi irtaantumista Uncharted-projektista. Bloomberg kertoo toiveen toteutuneen viime kuussa, minkä ansiosta Bend Studio on aloittanut täysin uuden pelin kehityksen.

Naughty Dog on osana myös raportin toista esimerkkiä.

Bloombergin saamien tietojen mukaan Sonyn pelien viimeistelyssä avustava Visual Arts Service Group toivoi lisää luovaa vapautta, minkä myötä jaoston perustaja Michael Mumbauer palkkasi 30 kehittäjää muodostaakseen uuden kehitysyksikön Sonyn sisällä. Kokoonpano kaavaili ensiprojektikseen ensimmäisen Uncharted-pelin uusioversiota, mutta vanhan klassikon uusimistyö olisi vaatinut rutkasti uudelleensuunnittelua.

Tiimi päätyi lopulta rakentamaan tuoreemman The Last of Usin uusioversiota PlayStation 5:lle, joka alkuun saamastaan vihreästä valosta huolimatta todettiin kommentoijien mukaan liian kalliiksi Sony Worldwide Studiosin johtajan Hermen Hulstin toimesta. Mumbauerin tiimi siirrettiin sen sijaan auttamaan Naughty Dogia The Last of Us Part II:n viimeistelyssä, jonka jälkeen ensimmäisen osan uusioversion vetovastuu siirtyikin väitteiden mukaan Mumbauerin nimettömältä tiimiltä Naughty Dogille itselleen.

Osa uusioversion alkuperäisestä kehitystiimistä onkin sittemmin jättänyt yhtiön Mumbaueria myöten, joka ei ole kommentoinut väitettyä tapahtumaketjua.

Sony ei ole toistaiseksi virallisesti julkistanut Naughty Dogin tai Bend Studion seuraavia projekteja. Bloombergin mukaan The Last of Us -uusioversion kehitys olisi kuitenkin yhä työn alla, mutta esimerkiksi väitetyn Uncharted-projektin kohtalo on avoinna.

Lähde: Bloomberg

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Kalastajamies kuva
Kalastajamies

Olen ihmettelytkin sonyn suhtautuminen peliteollisuudeen, kilpailijat kun kasvavat.
Varsinki miscosoft laittanut paljon massia xboxiin. Ostamalla studioita ja kasvattamalla game passin pelikirjastoa.

Nintendokin alkanut kasvattaa exculive pelien määrätkin.

No. Se näkee hylkääkö sonyn fanipojat ja tytöt konsolinsa

Käyttäjän Samsku kuva
Samsku

The Last Of Us Remake maistuis kyllä, mut kyl jatko-osa tai kokonaa uus peli maistuis paremalta.

Käyttäjän renebauman kuva
renebauman

Last of us remake kyllä maistuu, mutta mieluummin olisin ottanut kyllä Days Gone 2..

Käyttäjän jr11 kuva
jr11

Ei lisää unchartedia kiitos! Hyvä pelisarja joo, mutta haluaisin nähdä jotain uutta Naughty Dogilta.

Käyttäjän Angel of Death kuva
Angel of Death

Eli uusi Playstation-sukupolvi on sitä täsmälleen samaa kuin edellinenkin sillä erolla että 60 FPS, nopeat latausajat tai/ja ray tracing? Tukahdutetaan kaikki muut paitsi ne joista irtoaa suuret määrät massia, uutta Last of Usin tai Unchartedin veroista nimikettä ei voi tulla koska keskitytään uusintoihin ja jatko-osiin? Toki tätähän se on ollut monta vuotta, mutta nytkö sitten pudotetaan ne vähätkin uudet nimikkeet pois?

Toisaalta Sony voi olla oikeassa, sillä laadukaskaan uusi nimike ei välttämättä saa huippumyyntejä yhtä helposti kuin tunnettu nimike, varsinkin kun pelien hinnan nousu johtanee myös siihen että riskejä uskalletaan ottaa vähemmän ja ostetaan sitä vanhaa hyväksi havaittua tuotetta.

Toki Last of Us Remake kiinnostaa, mutta se tulee olemaan jo kolmas versio samasta pelistä jonka omistan.

Uusi Uncharted tulee taatusti, toivottavasti uudella hahmolla sillä nelonen päättyi mielestäni ihan kivasti.

Käyttäjän OsKu kuva
OsKu

Miksi ihmeessä Last of Us tarvitsisi vielä mitään remakea? Luulin myös, että Unchartedin tarina olisi jo lopussa. En toki valittaisi jos jatkoa tulee.

Käyttäjän Galactus kuva
Galactus

The Last of Us remake kuulostaa aika turhalta. Tavallaan olisi mielenkiintoista nähdä pelin tapahtumat kakkosen grafiikoilla mutta ei se ole tarpeellista. Se alkuperäinen ei ole vanhentunut yhtään remasteroinnin takia.

Käyttäjän Kornholic kuva
Kornholic

Days Gone kaipaa kyllä jatko-osaa ja se myikin hyvin. Days Gone on mielestäni pelinä paljon parempi kuin The Last of Us: Part 2, etenkin PS5-päivityksen jälkeen, jotenkin senkin takia ansaitsisi uuden osan The Last of Usin sijaan.

Käyttäjän vesinokkaelain kuva
vesinokkaelain

En kyllä ihan ensimmäisenä olisi vastannut Last of Us, jos kysyttäisiin mikä peli kaipaisi remakea...

Käyttäjän AK_Hamy kuva
AK_Hamy
Lainaus Kalastajamies

No. Se näkee hylkääkö sonyn fanipojat ja tytöt konsolinsa

En ehkä faniksi kutsuisi itseäni vaikka ps5:sta lukuunottamatta kaikki pleikat löytyy, mutta kyllä ps4 sukupolvi tappoi oman innon konsoleihin. Microsoft teki ihan samaa xboxilla.
Saa nähdä tuleeko vitosta edes hommattua. Pc:llä mennään nykyään ja taitaa sinne mennä rahat jatkossakin.