Raportti Wiin julkaisusta Japanissa / Uutiset / pelaaja.fi

Raportti Wiin julkaisusta Japanissa

2.12.2006 // Kirjoittanut: Pelaaja_Ossi
30

Nintendo Wii julkaistiin eilen Japanissa. Konsolin Pohjois-Amerikan julkaisun jälkeen oli lupa odottaa hyvää, eikä ensimmäinen myyntipäivä ollut pettymys. Saatavilla oli noin 400 000 konsolia, jotka myytiin monien lähteiden mukaan jo loppuun. Nintendo on kuitenkin kertonut, että Japaniin saapuu vielä ennen vuoden vaihdetta 600 000 konetta lisää.

Wiin suosio on vain kasvanut viime viikkoina Japanissa laajan mainoskampanjansa ansiosta. Esimerkiksi Amazon Japanin, Tsutayan, Toys 'R Us Onlinen ja 7Dreamin ennakkotilauksiin varatut konsolit myytiin loppuun minuuteissa. Yodobashi Online ei edes ilmoittanut ennakkotilausmahdollisuudesta, ja silti koneet loppuivat alle tunnissa.

Sold out 1.jpg

Konsolin ennakkotilaaminen oli työn ja tuskan takana, vaikka olisi mennyt itse pelikauppoihin. Suuret jälleenmyyjäketjut, kuten Bic Camera, Sofmap ja Laox käynnistivät ennakkomyyntinsä marraskuun alkupuolella. Wiitä pystyi kuitenkin tilaamaan vielä viime viikolla, jos osasi etsiä oikeista paikoista. Esimerkiksi Kojima electronics ilmoitti viime lauantaina japanilaislehdissä, että koneita pystyi vielä varaamaan.

Japanissa osa koneista varataan totutusti normaaliin myyntiin. Siellä keskiyön myyntitilaisuuksilla on pitkä perinne ja niihin osallistuvat ne, jotka eivät ehtineet varaamaan konettaan. Jonot olivat Tokiossa yhtä pitkiä kuin PlayStation 3:n julkaisussakin: Shinjukun ja Akihabaran Yodobashi Cameroiden edustoille oli kerääntynyt yli tuhat ihmistä iltakymmeneltä, jolloin työntekijät jakoivat jonottajille varausnumerot. Shinjukun Bic Cameran edessä oli puolestaan reilun 400 ihmisen jono, joka kasvoi pitkin yötä.

Jono2.jpg

Jono.jpg

Yurakuchon Bic Cameralle oli kerääntynyt aamuviiteen mennessä noin 1200 ihmistä. Jonon perällä oli liikkeen työntekijä rauhoittelemassa asiakkaita, että konsoleita riitti kaikille. Aamujunien ensimmäisten vuorojen aikana ihmisiä alkoi virrata paikalle yhä enemmän. Kello 05.40 jonossa oli jo noin 1500 henkeä. Monilla oli luonnollisesti mukanaan DS Lite tai muuta viihdykettä. Yksi fani otti tehtäväkseen muiden viihdyttämisen pukeuduttuaan Wii-ohjaimeksi.

Wiimote.jpg

Shinjukun Bic Cameran jono oli tuplaantunut yön aikana, ja kello 06.30 jonottajia oli noin 800. Sakuraya-elektroniikkaliikkeen edustalla seisoi jo näihin aikoihin työntekijä loppuunmyyntikyltti kädessään. Viimeisimmät paikalle saapuneet joutuivat siis suuntaamaan muihin liikkeisiin. Yodobashi Cameran jonottajien määrä oli myös 800 kappaleen tienoilla. Monia kuluttajia saapui paikalle pelkästään siksi, että liike myi poikkeuksellisesti myös pelkkiä irtopelejä. Odotetusti ensimmäinen asiakas hankki Wiinsä kylkiäiseksi The Legend of Zelda: Twilight Princessin.

Ensimmäinen.jpg

Kuten PlayStation 3:nkin julkaisussa, monet jäivät ilman konsolia, mutta yö sujui erittäin rauhallisissa merkeissä. Monien viimeinen vaihtoehto oli osallistua arvontoihin, joita suoritettiin pienemmissä liikkeissä. Onnekkaimmat saivat siis ostettua Wiinsä arpaonnen avittamana. Kaiken kaikkiaan Wiin ensimmäinen myyntipäivä Japanissa oli onnistunut. Konsolia myytiin keskimäärin 25 000 jenin (162 euroa) hintaan.

Jono1.jpg

Wiin Euroopan julkaisu tapahtuu ensi perjantaina.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Hauska tuo ukko joka "viihdytti" ihmisiä :D
Kyllä on epäreilua kun 162e pulitetaan, täälä saa maksaa 100e enemmän :(

Mutta odotellaan nyt sitä perjantaita :) Toivottavasti kaupoista irtoaa kone aamulla.

Käyttäjän Tuoppi kuva
Tuoppi

Hauskan näköinen tuo Wii ohjain tyyppi.
Minäkin haluan Mega Wii ohjaimen!

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Se oli vielä hauskempi kun 1up tyyppi pukeutui
Wiimoteksi (oli muuten paremmin tehty puku) ja
meni huutelemaan Wiitä jenkkien PS3 julkaisu
jonojen viereen.. Hitto se oli hauska video..

Kuitenkin itse uutiseen. Siispä kaikki meni kuten
odotettiin ja Japani jatkoi jenkkien tyyliä..

Käyttäjän Matias Kainulainen kuva
Matias Kainulainen

Joku Japanissakin katsoo näköjään 1up Showta... ;) (Wiimoteen pukeutuminen on selvä referenssi)

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

"Suuret jälleenmyyjäketjut, kuten Bic Camera, Sofmap ja Laox käynnistivät ennakkomyyntinsä jo marraskuussa. Wiitä saattoi kuitenkin pystyä tilaamaan vielä viime viikolla, jos osasi etsiä oikeista paikoista."

Hmmmm, pahoittelen pilkunviilausta jo ennakkoon, mutta onkohan jutussa painovirhepaholainen vai onko tämä virke muuten vain kummallinen? Viime viikkohan oli marraskuuta, eikä ~kuukautta aiemmin alkava ennakkomyynti mielestäni muutenkaan ole oikein tuon "jo"-sanan arvoinen:)

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

"Kyllä on epäreilua kun 162e pulitetaan, täälä saa maksaa 100e enemmän :("

Siellä ei saa Wii sportsia. Ja on muutenkin halvempaa varmaan tehdä siellä konsoli kuin täällä euroopassa. Japanissa on sama kuin kiinassa. Halpa työvoima

Käyttäjän sgt. joulupukki kuva
sgt. joulupukki

Japanii kaikki vaa ostamaan se.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

"Ja on muutenkin halvempaa varmaan tehdä siellä konsoli kuin täällä euroopassa. Japanissa on sama kuin kiinassa. Halpa työvoima"

Ei niitä Euroopan konsoleita täällä Euroopassa tehdä, kyllä ne samasta paikasta tulee kaikki mun tietääkseni. Ainakin cubet tuli. Rahtikustannukset, korkeammet verot ja Wii Sports siinä luultavasti painavat eniten.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Onneksi on Wii varattu ennakkoon ja jouluna pääsee sitten kunnolla pelaamaan :)

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

"On myös epäreilua, että meillä Suomalaisilla on parempi elintaso kuin Japanissa."

Ei japani mikään kehitysmaa ole ja japanissa taitaa olla parempi elintaso kuin suomessa.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Japani