Raskaan sarjan strategiakehittäjä lähtee avaruuteen: tässä tulee Stellaris / Uutiset / pelaaja.fi

Raskaan sarjan strategiakehittäjä lähtee avaruuteen: tässä tulee Stellaris

9.08.2015 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
3

Crusader Kingsin ja Europa Universaliksen tapaisista mittavista strategiasarjoista tunnetun Paradox Development Studion uusin peli on paljastunut. Saksan Gamescom-messujen yhteydessä ruotsalaisstudio toi julkisuuteen Stellariksen, jossa vaihtelun vuoksi ei enää lähdetä muuttamaan historiaa, vaan sen sijaan suunnaksi otetaan nyt tulevaisuus ja avaruus.

– Lajimme on vuosituhansien ajan kehittänyt, tutkinut ja taistellut saadakseen yhden planeetan hallintaansa. Nyt käännämme katseemme omaa aurinkokuntaamme pidemmälle galaksimme toisiin tähtiin. Uudet planeetat, uudet löydöt, ehkä jopa uudet sivilisaatiot odottavat meitä, Paradoxin lehdistötiedote summaa.

Stellaris on saanut syntynsä Crusader Kings II:n vetäjänä toimineen Henrik Fåhraeusin johdolla ja peli pyrkiikin olemaan eräänlainen Paradoxin aiempien strategiapelien jatke. Avaruudessakin diplomatian ja sodankäynnin kanssa tasapainottelua ei ole näin ollen siis missään nimessä unohdettu, mutta erityisesti tuntemattomien maailmojen tutkiminen on nyt myös nostettu hyvin merkittävään rooliin. Stellariksessa pelaajia odottaa nimittäin aina satunnaisesti muovautuvista aurinkokunnista koostuva maailma, jonka kaikki asukkaatkaan eivät ole joka pelikerralla samanlaisia.

Pelattavaksi asti Stellariaan luvataan useita erilaisia eliölajeja. Niiden pitäisi erota laajalti toisistaan muun muassa niin erikoiskyvyiltään kuin insinööritaidoiltaankin.

Paradoxin aikeena on saada Stellaria pc:lle "pian". Pelin minimivaatimukset näyttävät tällä hetkellä seuraavilta:

Käyttöjärjestelmä: XP/Vista/Windows 7/Windows 8
Suoritin: Intel Pentium IV 2.4 GHz or AMD 3500+
Keskusmuisti: 2 GB RAM
DirectX: Version 9.0c
Näytönohjain: NVIDIA GeForce 8800 or ATI Radeon X1900, 512mb video memory required, shader model 3 required
Kiintolevy: 4 GB available space
Äänikortti: DirectX compatible sound card

Lähde: Paradox Interactive, Steam

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän onnistunyt kuva
onnistunyt

Syvä avaruus...käymättömistä korpimaista viimeisin.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Voisi olla mielenkiintoinen. Aika vaan ei tuppaa riittämään näihin. Tietenkin oma valinta mihin aikansa käyttää.

Käyttäjän edqe kuva
edqe

Todella mielenkiintoinen julkistus ja todella hienoa nähdä grand strategy -peli avaruusteemalla. Stellaris ehdottomasti itselleni odotetuin peli ja Heart of Iron IV hyvänä kakkosena.

Paradoxin tilaisuus Gamescomissa oli omasta mielestäni helposti vuoden kovin tilaisuus tähän asti. Peleillä on korkea oppimiskynnys, mutta pelattavaa riittää ja vuosien mittaan menee helposti tuhatkin tuntia rikki / peli. Sujuvan pelaamisen oppimiseen menee helposti kymmeniä tunteja - siinä vaiheessa monet pelit olisivat pelattu läpi jo pariin kertaan.

Ainoa "huono puoli" PDS:n peleissä on, että niiden jälkeen suuri osa peleistä tuntuu puuduttavan yksinkertaisilta ja tylsiltä.

Nostoja