Ratchet & Clank: Rift Apart saapuu pc:lle kesällä / Uutiset / pelaaja.fi

Ratchet & Clank: Rift Apart saapuu pc:lle kesällä

30.05.2023 // Kirjoittanut: Toimitus
25

Ratchet & Clank: Rift Apart saapuu pc:lle.

Sony on vahvistanut Ratchet & Clank: Rift Apartin ilmestyvän pc:lle heinäkuussa. Nixxes-studion kehittämän pc-käännöksen kerrotaan saavan samalla joukon uudistuksia PS5-versioon verrattuna.

Ratchet & Clank: Rift Apartin kerrotaan saavan pc:llä esimerkiksi säteenseurantaa hyödyntävät heijastukset ja ulkoalueiden realistiset varjostukset. Pelaajat voivat ottaa ilon irti myös ultralaajakulmanäytöistään sekä hyödyntää suorituskyvyn parantamisessa niin Nvidian DLSS3:a, AMD:n FSR 2:ta, Intelin XeSS:ää tai Insomniac Gamesin omaa Temporal Injection -teknologiaa.

Pelin pc-version kerrotaan sisältävän täyden tuen hiirelle ja näppäimistölle, joiden lisäksi Ratchet & Clank: Rift Apart toimii tietenkin myös peliohjaimilla. Johdolla liitettyä DualSense-ohjainta käyttävät pelaajat taas voivat hyödyntää myös ohjaimen haptista palautetta sekä dynaamisia liipasinefektejä.

Ratchet & Clank: Rift Apart julkaistaan pc:lle Steamin ja Epic Games Storen kautta 26. heinäkuuta.

Lähde: PlayStation

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän DuskTillDawn kuva
DuskTillDawn

Oh shit. Oh fuck.

IMAGE(https://static.displate.com/857x1200/displate/2023-04-09/68a3e081253c1b1b11d363dc87191686_69b3e5569fd996ca9acb22d803f5c3e2.jpg)

Käyttäjän Refloni kuva
Refloni

Entä aikaisemmat pelit? Miksi kukaan haluaisi aloittaa pelisarjan lopusta?

Käyttäjän Nabbis kuva
Nabbis

Täytyy toivoa että loput tulee perässä. ps2 ja ps3 aikakauden Ratchetit olivat aika kulta-aikaa sarjalle. Jos hyvän hintaisen kokoelman noista saisi niin ostoon lähtesivät.

Käyttäjän Viltsu300 kuva
Viltsu300
Lainaus Nabbis

Täytyy toivoa että loput tulee perässä. ps2 ja ps3 aikakauden Ratchetit olivat aika kulta-aikaa sarjalle. Jos hyvän hintaisen kokoelman noista saisi niin ostoon lähtesivät.

Ei Rätsetin aikajanalla ole merkitystä. Eri asia esim Unchartedin kanssa.

Käyttäjän mecha_no_maniac kuva
mecha_no_maniac
Lainaus Viltsu300

[quote="Nabbis"]Täytyy toivoa että loput tulee perässä. ps2 ja ps3 aikakauden Ratchetit olivat aika kulta-aikaa sarjalle. Jos hyvän hintaisen kokoelman noista saisi niin ostoon lähtesivät. [/quote]

Ei Rätsetin aikajanalla ole merkitystä. Eri asia esim Unchartedin kanssa.

Riippuu mistä kohtaa aloittaa; itse aloitin aikoinaan Going Commandosta enkä juonen kannalta tarvinnut siihen ykkösen läpipeluuta, mitä nyt tämä ratkaisu spoilasi auttamatta ykkösen merkittävimpiä juonenkäänteitä. Ylipäätänsä PS2-kauden Ratcheteistä voi käytännössä aloittaa mistä vaan, ilman että on ulkona kuin lumiukko. Sama pätee myös PSP:n spin-offeihin.

Toista se on PS3-kauden pääsarjan Ratcheteissä; en suosittelisi Crack in Timea kenellekään ekaksi sarjan peliksi, sillä sen tarina on niin vahvasti kytköksissä kahteen aiempaan osaan. Pelin tarinasta taikka draamasta ei ylipäätänsä saa niin paljoa irti, jollei pelaaja ole pelannut vähintään joko Tools of Destructionia taikka edes näiden kahden väliin sijoittuvaa, lyhykäistä Quest for Bootyä. Samaten Nexus on ymmärtääkseni eräänlainen epilogi PS3-aikakauden päätarinalle, joka tosin odottaa minulla yhä backlogissa. PS3:n spinoffit - All 4 one ja Qforce - puolestaan ovat PSP-pelien tavoin helppoja aloituspelejä.

PS4:n ainoa Ratchetti oli puolestaan ykkösen (paljon huonompi) remake ja kaiken järjen mukaan, Rift Apartin juoni on kasattu niin, ettei PS3-Ratchettien pelaaminen ole sille erityisen välttämätöntä (vaikka niiden avulla pelin tarinasta saakin enemmän irti). Semmoinen olisi aika typerä veto uusimman Playstationin avauspeliltä, varsinkin kun on kyseessä ns. koko perheen tasohyppely.

Käyttäjän Augustus kuva
Augustus

Olisin mieluummin ottanut sen edellisen R&C:n PC:lle.

Käyttäjän Viltsu300 kuva
Viltsu300
Lainaus Augustus

Olisin mieluummin ottanut sen edellisen R&C:n PC:lle.

Se oli heikko elokuvapeli.

Käyttäjän mecha_no_maniac kuva
mecha_no_maniac

PS4-Ratchetistä vielä, että ainakin itselläni lopsahti kiinnostus sitä kohtaan totaalisesti tämän pitkän, mutta hyvin syväluotaavan vertailuvideon myötä, jossa käydään läpi miten sieluton ja mukahauska pökäle tuosta remakesta lopulta kuoriutui. Sama ongelma vaivasi myös sitä pelin kylkeen väkisen vängällä ängettyä animaatioelokuvaa, jonka itse erehdyin aikoinaan jopa katsomaan.

Ylipäätänsä sarjan käsikirjoitus oli purevinta ihka ensimmäisessä pelissä, jonka jälkeen Ratchetin persoona pehmitettiin pysyvästi sarjan muihin peleihin, tähän kohdistuneen kritiikin johdosta. Sääli sinänsä, mutta varsinkin tuon remaken/elokuvan kohdalla, jossa kaksikon "ystävystyminen" ei tunnu enää miltään verrattuna alkuperäisen tarinan konflikteihin.

Käyttäjän DuskTillDawn kuva
DuskTillDawn

jr11 on ihmeen hiljainen.

Käyttäjän Viltsu300 kuva
Viltsu300
Lainaus DuskTillDawn

jr11 on ihmeen hiljainen.

Kyllä se tuossa alapuolella vikisi Game Passista.