Ratchet & Clank -sarja palaa juurilleen – tässä on Into the Nexus! (päivitetty) / Uutiset / pelaaja.fi

Ratchet & Clank -sarja palaa juurilleen – tässä on Into the Nexus! (päivitetty)

11.07.2013 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
27

Ratchet & Clank: Into the Nexus on Insomniac Gamesin seuraava PlayStation 3:lle kehitettävä tuotos. Pelitalo teki julkistuksen varhain torstaiaamuna yhdessä viihdesivusto IGN:n kanssa.

IGN:n ennakon mukaan sarja palaa Into the Nexusin myötä juurilleen. Peli ei näin ollen ole enää moninpeliin painottuva teos, kuten All 4 One tai QForce, vaan astetta perinteisempi Ratchet & Clank -toimintatasoloikka. Hupailemaan päästäänkin näin ollen taas korkeuseroja pursuavissa kentissä useilla tutuilla kuin myös tuoreilla aseilla ja välineillä.

Yksi pelin esittelemiä uusia apuvälineitä on niin sanottu Grav Tether. Sen avulla Ratchet pystyy luomaan kenttiin Portal 2:n vetosäteiden tapaisia painovoiman kumoavia vempeleitä, joita käytetään pulmien ratkaisussa. Painovoiman kanssa kikkailu on pelissä myös vallitseva teema, joten vastaavanlaista puuhailua pitäisi näkyä seikkailussa laajemminkin.

Into the Nexus jatkaa Ratchet & Clankin tarinaa siitä, mihin vuoden 2009 A Crack in Time jäi, ja on aikeissa tuoda täyteen päätöksen PlayStation 3:n Tools of Destruction -pelin aloittamat juonikuviot. IGN:n ennakon perusteella juonen tyyliä on myös hieman muokattu hyvin kevyesti "pelottavampaan" tai "jännittävämpään" kuosiin, joskin näytetyn materiaalin perusteella sarjalle ominainen veikeys ja huumori eivät ole tietenkään katoamassa minnekään.

Into the Nexus on tarkoitus nähdä PlayStation 3:lla vielä tämän vuoden lopulla. Kyseessä ei myöskään tule olemaan täyttä hintaa maksava tuote, vaan sen voi napata fyysisenä tai digitaalisena itselleen noin 30 dollarin hintaan. Kooltaan sen on luvattu olevan isompi kuin Quest for Bootyn tai QForcen.

Euroopassa hinta pyörinee 30 euron paikkeilla. Siitä saataneen vahvistus myöhemmin päivällä.

Ilmeisesti PlayStation Vita -versio voidaan pelistä vielä joskus myös nähdä. Insomniac ei pysty kuitenkaan sanomaan tätä vielä varmuudella, sillä se haluaa tutkia mahdollisuutta ensin tarkemmin.

Päivitys kello 15.58: Sony Computer Entertainment Europe on kertonut, että vanhalla mantereella peli kulkee nimellä Ratchet & Clank: Nexus. Kuten odotettua, täällä tuotoksen suositushinta on 30 euroa.

Lähde: IGN, PlayStation Blog US

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Andzerx kuva
Andzerx

Viimeinkin paluu pelisarjan juurille!

100% varmuudella ostoon, kun hintakin näyttää olevan hyvin alhainen.

Käyttäjän Osiris kuva
Osiris

Jännittävää.

Käyttäjän Jonppe kuva
Jonppe

Rukoilemattomiin rukouksiini on vastattu!! Kiitos kiitos Insomniac, älä tyri nyt!

Käyttäjän ZaleraFF kuva
ZaleraFF

Voi juku, toivottavasti jatkaa samaa huippulaatua mihin Crack in Timessa jäätiin. Jos luvassa on samaa laatua, niin johan kyllä kelpaa!

Käyttäjän Zidan kuva
Zidan

Quest for Booty oli ainakin toivottoman lyhyt peli :( Onneksi ovat tajunneet hinnan puolittaa.

Käyttäjän TheCpp0 kuva
TheCpp0 (ei varmistettu)

30 euroa ei oo kyllä kova hintapyyntö, varsinkin kun puhutaan ainakin lapsuuden ykköspelisarjasta. Pitääköhän nuo edellisetkin osat pelata ennen ku käy tähän käsiksi?

Edit: Siinä mielessä siis että jääneeköhän tuosta tulevasta pelistä monta juttua auki, jos ei ole edellisiä osia pelannu.

Käyttäjän ZaleraFF kuva
ZaleraFF
Lainaus käyttäjältä TheCpp0

Pitääköhän nuo edellisetkin osat pelata ennen ku käy tähän käsiksi?

No jos haluaa tietää, miten tuo uudempi pääsarja alkoi niin suosittelen kyllä pelaamaan ainakin Tools Of Destructionin ja erinomaisen Crack in Timen.

Käyttäjän GTA_COD.FANIPOIKA kuva
GTA_COD.FANIPOIKA

Toivottavasti palaa oikeasti juurilleen kolmosen tai ratchet and clank crack in time tyylinen tasoloikka sopis.

Käyttäjän Narastel kuva
Narastel

Olin kuulevinani, että tämän pelin pitäisi myös johtaa uuteen R&C tarinankaareen, joten voisi olettaa että kyseisiä hahmoja tullaan näkemään myös PS4sella jossakinvaiheessa.

+Kuulin näemmä väärin kun kävin varmistamassa, joten peli ei olekkaan johtamassa uuteen sarjaan. Tosin viimeistään tulevan R&C elokuvan kanssa luulisi viimeistään tulevan uusi PS4 peli sarjaan.

Käyttäjän Muksu kuva
Muksu
Lainaus käyttäjältä TheCpp0

30 euroa ei oo kyllä kova hintapyyntö, varsinkin kun puhutaan ainakin lapsuuden ykköspelisarjasta. Pitääköhän nuo edellisetkin osat pelata ennen ku käy tähän käsiksi?

Edit: Siinä mielessä siis että jääneeköhän tuosta tulevasta pelistä monta juttua auki, jos ei ole edellisiä osia pelannu.

Noh, jos haluat pelin tarinasta saada jotain irti, niin mielellään.

Pienoinen pettymys, koska kuvittelin pelin (paljastui eilen jo netin hämärissä kaivannoissa) olevan "kokonainen" R&C-sarjan peli. Noh, toki tuo tulee ostettua, etenkin kun viimein tekevät perinteisen osan sarjaan. ACIT:ssa sarjan paras tarinankaari, joten pitäähän se katsella loppuun asti.

Kun sitten viimein tuovat sarjasta isomman osan PS4:lle, niin silloin viimeistään voisi konsolikaupoille suunnata.