Pitkäaikainen pelinkehittäjä Michel Ancel on jättämässä videopelialan taakseen. Yllättävässä Instagram-julkaisussaan mies on ilmoittanut, että yli 30 vuoden uurastuksen jälkeen tämä on päättänyt siirtyä toisen intohimon kohteensa eli luonnon pariin.

– Uusi projektini sijoittuu oikeaan maailmaan rauhoitetulle avoimelle suojelualueelle, joka on omistettu koulutukselle, luonnon ystäville ja villieläimille, Ancel selittää.

Suurimman osan ajastaan videopelialalla Ancel teki töitä Ubisoftille, jonka riveissä tämä aloitti 80-luvun lopulla graafisella puolella. Maineeseen tämä alkoi nousta vuonna 1995 alun perin julkaistun Raymanin myötä, minkä jälkeen tämä päätyi luomaan myös muun muassa kulttisuosikki Beyond Good & Evilin ja lisenssipelien parissa varsin kiitellyn Peter Jackson’s King Kongin.

Viimeiset vuodet Ancel on viettänyt parinkin suuremman projektin kanssa, joiden valmistumista onkin monesti kyseenalaistettu niiden pitkän kehitystaipaleen johdosta. Ancel kuitenkin vakuuttelee, että niin Beyond Good & Evil 2 kuin luontoseikkailu Wild ovat yhä työn alla ja edenneet ”superhyvin” hänestä jo pitkään autonomisesti toimineiden kehitystiimien voimin.

Ubisoft on vahvistanut vielä omilla kotisivuillaan lähdön erikseen todeten, ettei Ancel ole toviin ollut suoraan mukana Beyond Good & Evil 2:n kehityksessä. Lisää pelistä olisi tarkoitus nähdä ja kuulla ensi vuonna.

Lähde: Ubisoft

Lisää luettavaa