Razer tavoittelee virtuaalitodellisuusstandardia kaikille avoimella OSVR-projektillaan / Uutiset / pelaaja.fi

Razer tavoittelee virtuaalitodellisuusstandardia kaikille avoimella OSVR-projektillaan

7.01.2015 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
3
Razer mukaan virtuaalitodellisuuskilpaan avoimella OSVR-projektillaan

Pelilaitteistojen valmistajana tunnettu Razer on julkistanut avoimeen lähdekoodiin perustuvan OSVR-virtuaalitodellisuusteknologian.

OSVR:stä, Open Source Virtual Realitystä, suunnitellaan edullista virtuaalitodellisuusratkaisua, joka tarjoaa standardoidun tavan hyödyntää satoja virtuaalitodellisuuslaitteistoja. OSVR-ohjelmistoa jaellaan ilmaiseksi Apache 2.0 -lisenssillä, joka tukee kehittämistä useille eri käyttöjärjestelmille.

Projekti sisältää luonnollisesti myös virtuaalitodellisuuslaitteen, jonka Razer aikoo tuoda Yhdysvaltain markkinoille ensi kesäkuussa. 199 dollarin hintainen laitteisto sisältää kiihtyvyyssensorin, gyroskoopin, kompassin sekä 5,5 tuuman 1080p/401ppi -näytön. Myös laitteisto on mahdollista rakentaa itse, sillä Razer jakelee myös OSVR Hacker Develpment Kitin piirustuksia ilmaiseksi verkkosivuillaan.

Lähde: Razer

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän laurihon kuva
laurihon

Jonkin näköinen päivämäärä! Tästäkö se lähtee?

Käyttäjän JNyknn kuva
JNyknn

Tämä vaikuttaa heti paljon kiinnostavammalta kuin Oculus Rift, kiitos juurikin tuon avoimuuden ja useamman käyttäjärjestelmän (eli lähes varmasti myös Linux!) tuki.

Käyttäjän Joulupukki kuva
Joulupukki

Ei paljoaa razerin tuotteet kiinnosta. Ärsyttää ku pitää kaikenmaailman rekisteröintejä tehdä, ennenkuin voi käyttää jotai hiton näppistä.

Nostoja