Mainospuheiden mukaan pelien liikeohjauksen mullistava Realm System -lisälaite on rantautunut joukkorahoituspalvelu Kickstarteriin.

Itseään maailman ensimmäiseksi vastuspohjaiseksi ohjausjärjestelmäksi kutsuva Realm System toimii mittaamalla pelaajan liikkeiden voimaa vyötärölle kuminauhoilla kiinnitettyjen kahvojen avulla. Peli ja pelaaja ovat lisälaitteen kautta aivan uudenlaisessa vuorovaikutuksessa toistensa kanssa: pelaajan liike-energia vaikuttaa ruudulla tapahtuviin asioihin, ja kahvojen vastuksia säätelemällä laite itse muokkaa pelaajan fyysistä pelikokemusta.

Realm Systemin kotisivujen mukaan lisälaite aikoo uudistaa pelaajien käsityksen realismista täysin. Laite toimii yksiin Kinect-kameran ja Oculus Rift -virtuaalitodellisuuskypärän kanssa, ja jatkuva fyysinen palaute antaa käyttäjän kokea peliympäristön liikkeen, kuulon ja näön lisäksi myös tuntoaistinsa kautta.

Projektista vastuussa oleva REALM-yhtiö mainostaa laitettaan myös hurjan heilumisen positiivisilla terveysvaikutuksilla. Realm System kerää reaaliaikaisia tilastoja muun muassa pelatessa poltetusta kalorimäärästä ja käytetystä voimasta.

Tähän mennessä projekti on kerännyt Kickstarterin kautta vain murto-osan rahoitustavoitteestaan, mutta lisälaitteen voi jo ennakkotilata noin 180 eurolla. Kuuden sovelluksen lisäksi jokainen Realm Systemin ostanut pääsee käsiksi laitteen kehitystyökaluihin. Rahoitustoiveiden täytyttyä laitteet on määrä lähettää omistajilleen syyskuussa.

Lähde: The Realm System, Kickstarter

Lisää luettavaa