Remedy Alan Waken piraattilataajille: ”Nauttikaa tarinasta”

Alkuperäinen Alan Wake julkaistaan tänään Steamissa, mutta pelin kehittäjä Remedy ei stressaa turhia pelinsä leviämisestä ilmaiseksi netissä. -Toivottavasti laittomasti Alan Waken ladanneet ihmiset pitäisivät pelistä niin paljon, että käyttäisivät tulevaisuudessa rahaansa uusiin Alan Wake -peleihin, toivoo Remedyn Oskari Häkkinen.

16.2.2012 13:42

Alkuperäinen Alan Wake julkaistaan tänään Steamissa lähes kaksi vuotta sen jälkeen, kun peli ilmestyi Xbox 360:lle. Peli tullaan julkaisemaan lähiaikoina myös muilla digitaalisilla alustoilla, kuten Originissa, ja pc-versiot saapuvat kauppojen hyllyille 2.3.

Remedy tiedostaa pc-version tarkoittavan tuotteensa joutumista nettipiratismin kynsiin. Yrityksessä ei kuitenkaan näytetä stressaavan uhkakuvasta liikaa.

– Tottakai sillä on meille merkitystä, kommentoi Remedyn kehitysjohtaja Oskari HäkkinenEurogamerin haastattelussa.

– Olemme tehneet tätä peliä viisi vuotta, ja tuohon aikaan mahtuu paljon verta, hikeä ja kyyneleitä. Toivottavasti ihmiset pitävät peliä kulttiklassikkona, olemme kuitenkin vain pieni 60 hengen tiimi.

– Jotkut ihmiset tulevat maksamaan pc-versiosta, toiset eivät. Loppujen lopuksi kyse on kuitenkin mahdollisimman monen ihmisen viihdyttämisestä.

Häkkinen toivookin, että Alan Waken laittomasti lataavat nauttisivat pelistä niin paljon, että käyttäisivät tulevaisuudessa rahansa uusiin Alan Wake -peleihin. Hienoa tietysti olisi, jos ihmiset maksaisivat aina suoraan pelistä. Todellisuudessa näin ei kuitenkaan tule käymään.

– Ei siihen voi vaikuttaa mitenkään. Näin se vaan on. Tottakai toivomme että ihmiset lataavat pelimme Steamista, tai ostavat fyysisen kopion kaupasta. Mutta jos he eivät niin tee, niin sitten eivät. En aio saada mahakipuja sen takia. Näin se vain menee.

Myös VG247 on julkaissut mielenkiintoisen haastattelun Alan Waken tulevaisuudesta. Artikkelissa käydään läpi muun muassa taustoja Alan Wake American Nightmare:n luomisen ympäriltä.

 

Lisää luettavaa