Remedy ei ole unohtanut Alan Wakea – vielä ei ole aika jatko-osalle

Remedy haluaa vielä palata Alan Waken pariin. Toistaiseksi kirjailija on kuitenkin sullottu puulaatikkoon ja heitetty varastoon odottamaan oikeaa hetkeä.

22.5.2013 20:42

Espoossa majaansa pitävä Remedy vahvisti eilen tiistaina olevansa yksi Xbox Onen tukijoista. Toisin kuin kuitenkin monet saattoivat odottaa, ei Remedyn seuraava suuri peliprojekti ole Alan Wake 2, vaan vielä varsin mystinen Quantum Break.

Alan Waken luojiin lukeutuva Sami Järvi loikkasikin tänään YouTubeen valottamaan hieman pelisarjan faneille, mikä onkaan pimeyttä vastaan taistelevan kirjailijan tilanne tällä hetkellä. Videossa Järvi kertookin, että Remedy on edelleen kiinnostunut työskentelemään sarjansa parissa, mutta on tullut siihen tulokseen, ettei aika ole vielä kypsä jatko-osalle.

– Teimme ensimmäisen pelin jälkeen kovasti töitä voidaksemme saada aikaan myös jatko-osan. Nämä pelit ovat kuitenkin suuria hankkeita, ja monien asioiden on kohdattava – niin kumppanien kuin rahoituksenkin. Luovasta näkökulmasta katsoen olisi hienoa, jos voisimme vain tehdä siistejä asioita ilman, että meidän tarvitsisi huolehtia pienistä yksityiskohdista, kuten rahasta. Me tiedämme kuitenkin, ettei tämä ole asian laita, Järvi summaa videossaan.

– Vaikka teimme kovasti töitä jatko-osan eteen, ei se ottanut tuulta alleen; aika ei ollut oikea. Olisimme toki voineet tehdä jotain vähemmän kunnianhimoista, mutta koimme, ettei se olisi tehnyt kunniaa teille tai meille – haluamme olla ylpeitä kaikesta, mitä luomme. Se ei olisi myöskään tehnyt oikeutta Alan Wakelle.

– Kun Alan Wake julkaistiin, ei se ollut suuri hitti heti ensimmäisenä päivänä. Sen on menestynyt hyvin sen jälkeen – siitä on tullut kulttiklassikko, mikä on todella hieno asia.

Quantum Break on Remedylta monella tapaa uudenlainen tuote. Pelistudio on kuitenkin saanut projektiaan varten taakseen täyden tuen, mikä on mahdollistanut, että kyseessä on Remedyn suurin tuotos tähän asti. Järven mukaan Quantum Breakin kehityksessä onkin otettu käyttöön kaikki ne opit, jotka espoolaisstudio sai Max Paynen ja Alan Waken kehityksestä.

Lisää Remedyn uutukaisesta on tarkoitus kuulla pian.

Eräänlaisena kunnianosoituksena pelaajille Remedy on tällä viikolla ryhtynyt yhteistyöhön Humble Bundlen kanssa ja tuonut tarjolle Alan Wake -pelinsä hintaan, jonka kuluttajat itse saavat päättää. Kaupan päälle ostajat saavat hieman erikoisherkkuja, kuten erilaista videomateriaalia ja sarjakuvia, joita ei aiemmin ole julkaistu muualla.

Myös Xbox Livessä pelit ovat parhaillaan alennuksessa.

Ohessa Sami Järven video.

Lisää luettavaa