Kotimainen pelistudio Remedy Entertainment kertoo pelien kehityksen etenevän vahvasti.

Remedy kertoi viiden käynnissä olevan peliprojektinsa tilanteesta tänään julkaistussa tuloskatsauksessaan. Studion pisimmällä oleva projekti on Alan Wake 2, jonka Remedy kertoo olevan pelattavissa alusta loppuun saakka. Jännitysseikkailun jatko-osan kerrotaan olevan pian myös valmis sisältönsä puolesta, jonka jälkeen peli saa loppusilauksensa ennen julkaisua. Alan Wake 2:n häämöttävän julkaisun uskotaan tuovan lisämyyntejä myös Alan Wake Remasteredille, joka ei Remedyn mukaan ole vielä ylittänyt rojaltimaksuihin oikeuttavia myyntirajoja.

Studio kertoi myös Control 2:n edenneen konseptitodennusvaiheeseen. Pelin konseptointi on valmistunut vision ja pelattavuuden, kerronnan ja kuvituksen osalta. Myös Max Payne 1 & 2 -uusioversioiden kehityksen kerrotaan edenneen hyvin. Studion mukaan pelien kehitys on kuitenkin vielä konseptivaiheessa.

Remedy antoi päivityksen myös kahdesta työnimellä tunnetusta projektista. Studio kertoo rakentavansa paraikaa palvelupeliksi kaavaillun Codename Condor kehitystiimiä ja tuotantomallia sekä hiovansa pelattavuutta kuntoon. Codename Vanguardin tavoin Condorin kerrotaan olevan konseptitodennusvaiheessa. Myös Vanguardin kehitystiimin on määrä kasvaa merkittävästi kuluvan vuoden aikana.

Pelistudio kertoo odottavansa liikevaihtonsa olevan laskusuunnassa vielä vuonna 2023. Osasyy tähän on työn alla olevien pelien yhteistyöjulkaisumallissa, minkä vuoksi studio joutuu itse kantamaan isomman osan kehityskustannuksista. Remedyn mukaan mallin ansiosta studion pitkän aikajänteen näkymät tarjoavat merkittävää kasvupotentiaalia.

 

Lähde: Remedy

 

Lisää luettavaa