Reportterilla on neljä tuntia aikaa estää lain voimaantulo: The Occupation sai julkaisupäivämäärän

The Occupation pelissä taistellaan kelloa vastaan 80-luvun Britanniassa. Tavoitteena on estää kansalaisvapauksia rajoittavan asetuksen voimaantulo.

25.7.2018 11:48

The Occupation -pelissä käsitellään terrori-iskun jälkeistä poliittista levottomuutta. Peli ilmestyy lokakuussa ja kyseessä on ensimmäisestä persoonasta kuvattu tarinapainotteinen seikkailupeli.

Peli alkaa terroriteolla vuoden 1987 Britanniassa. Iskun seurauksena poliittiseen keskusteluun nousee ajatus asetuksesta, joka toteutuessaan rajoittaisi kansalaisten vapauksia, 

Päähenkilö on journalisti, jolla on neljä tuntia aikaa tutkia, nuuskia ja kaivella todisteita. Kello tikittää uhkaavasti, ja pelaajan täytyy aikarajan puitteissa koettaa estää uuden vapauksia rajoittavan asetuksen voimaantulo – todisteita hankitaan esimerkiksi haastattelemalla sivullisia ja tunkeutumalla asianosaisten tietokoneille. Pelaaja voi valita suoran toiminnan ja varovaisen etenemisen välillä, ja pelissä on monenlaisia lopputulemia riippuen etenemistavasta ja pelaajan onnistumisesta. Peli etenee reaaliajassa. 

Sivuhahmoilla on rutiineja, joiden perusteella voi esimerkiksi ajoittaa todisteiden kaivelun ajalle, kun sivuhahmo ei ole toimistossaan. Pelaajaan tulee kuitenkin olla varovainen, sillä sivuhahmo voi poiketa rutiineistaan esimerkiksi vessa- ja tupakkataukojen nimissä.

Pelissä tulee tekijöiden mukaan olemaan paljon brittikulttuuria, kuten aikakauden arkkitehtuuria ja popmusiikkia. Pelin on kehittänyt White Paper Games, ja sen tarkaksi ilmestymisajankohdaksi on merkitty 9.10.2018.

Lähteet: Steam, PC Gamer

 

Lisää luettavaa