Resident Evil -pelitalo Capcom kaavailee pc:stä pääalustaansa – ”seuraava suuri juttu sitten älypuhelinten”

Capcomin operatiivinen johtaja Haruhiro Tsujimoto uskoo pc:n olevan tulevaisuuden valtavirtaa.

4.10.2021 22:39

Japanilaisjulkaisija Capcom suunnitelee pc:stä pelitalon pääalustaa, kertoo yhtiön operatiivinen johtaja Haruhiro Tsujimoto tuoreessa haastattelussa. Samalla Resident Evil -julkaisijan tavoitteena on kasvattaa pc-pelimyyntejään lähivuosina kattamaan yli puolet sen kokonaismyynneistä.

Tsujimoto antaa haastattelussa ymmärtää, että linjaus pohjaa vahvasti pelitalon klassisempien pelien kasvaneeseen kysyntään digitaalisilla pc-kauppapaikoilla. Hänen mukaansa esimerkiksi Resident Evil VII: Biohazard myy yhä ”miljoona kappaletta vuodessa”, minkä lisäksi koronapandemia on kasvattanut pc-yleisön määrää myös Capcomin kotimaassa Japanissa, joka tavanomaisesti mielletään mobiilipelaamisen valtakunnaksi.

– Pandemia on muuttanut ihmisten suhtautumista pc:hen. Älypuhelimet ovat käytännöllisiä, mutta niiden ruudut ovat pieniä ja kosketuspaneelit hankalia, joten ne eivät sovellu kotityöskentelyyn tai oppitunneille. Luulen pc:n olevan seuraava suuri juttu sitten älypuhelinten, Tsujimoto julisti.

Japanin hiljalleen kohoavan pc-kannan myötä Capcomilla odotetaan myös korkealaatuisten pc-pelien kysynnän kasvavan maassa. Myös pelikonsolibisnestä jatketaan ja tuetaan, vaikka Tsujimoto uskoo pc:n nappaavan niiltä valtavirta-aseman.

Capcomin aiempaa suurempi pc-painotus näkyi jo japanilaispelitalon tämän vuoden Tokyo Game Show -messutarjonnassa, jonka yhteydessä yhtiö keskittyi esittelemään Monster Hunter Rise -pelinsä pc-versiota.

Lähde: VGC, Nikkei

Lisää luettavaa