Resident Evil -pelitalo Capcom kaavailee pc:stä pääalustaansa – "seuraava suuri juttu sitten älypuhelinten" / Uutiset / pelaaja.fi

Resident Evil -pelitalo Capcom kaavailee pc:stä pääalustaansa – "seuraava suuri juttu sitten älypuhelinten"

4.10.2021 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
4
Resident Evil -pelitalo Capcom kaavailee pc:stä pääalustaansa – "seuraava iso juttu älypuhelinten jälkeen"

Japanilaisjulkaisija Capcom suunnitelee pc:stä pelitalon pääalustaa, kertoo yhtiön operatiivinen johtaja Haruhiro Tsujimoto tuoreessa haastattelussa. Samalla Resident Evil -julkaisijan tavoitteena on kasvattaa pc-pelimyyntejään lähivuosina kattamaan yli puolet sen kokonaismyynneistä.

Tsujimoto antaa haastattelussa ymmärtää, että linjaus pohjaa vahvasti pelitalon klassisempien pelien kasvaneeseen kysyntään digitaalisilla pc-kauppapaikoilla. Hänen mukaansa esimerkiksi Resident Evil VII: Biohazard myy yhä "miljoona kappaletta vuodessa", minkä lisäksi koronapandemia on kasvattanut pc-yleisön määrää myös Capcomin kotimaassa Japanissa, joka tavanomaisesti mielletään mobiilipelaamisen valtakunnaksi.

– Pandemia on muuttanut ihmisten suhtautumista pc:hen. Älypuhelimet ovat käytännöllisiä, mutta niiden ruudut ovat pieniä ja kosketuspaneelit hankalia, joten ne eivät sovellu kotityöskentelyyn tai oppitunneille. Luulen pc:n olevan seuraava suuri juttu sitten älypuhelinten, Tsujimoto julisti.

Japanin hiljalleen kohoavan pc-kannan myötä Capcomilla odotetaan myös korkealaatuisten pc-pelien kysynnän kasvavan maassa. Myös pelikonsolibisnestä jatketaan ja tuetaan, vaikka Tsujimoto uskoo pc:n nappaavan niiltä valtavirta-aseman.

Capcomin aiempaa suurempi pc-painotus näkyi jo japanilaispelitalon tämän vuoden Tokyo Game Show -messutarjonnassa, jonka yhteydessä yhtiö keskittyi esittelemään Monster Hunter Rise -pelinsä pc-versiota.

Lähde: VGC, Nikkei

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Rabbitman kuva
Rabbitman

Itse olen siirtynyt entistä enemmän konsolipelaajaksi, koska näytönohjaimet ovat liian kalliita nykyisin.
Muutenkin pistänyt entistä enemmän vituttamaan Windows ja tahtoa olisi siirtyä Linuxeihin. Pelit ovat olleet syy pysyä Windowsissa.

Käyttäjän jjl89 kuva
jjl89
Lainaus Rabbitman

Itse olen siirtynyt entistä enemmän konsolipelaajaksi, koska näytönohjaimet ovat liian kalliita nykyisin.
Muutenkin pistänyt entistä enemmän vituttamaan Windows ja tahtoa olisi siirtyä Linuxeihin. Pelit ovat olleet syy pysyä Windowsissa.

Itsellä oli aikanaan vähän sama, ja kun aina oli se kiusaus ostaa uusi näyttis vaikka helkutin kalliita ovatkin. "Jos pelit pyörisi vielä vähän paremmin.."

Käyttäjän Paladin777 kuva
Paladin777

Konsoleilla on tällä hetkellä todella hyvä hinta-laatu-suhde, ja ovat hinnaltaan todella kilpailukykyisiä verrattuna saman tason PC:n.

En kuitenkaan ihan allekirjoittaisi tuota, että pakko hankkia aina uusin näyttis. Oma PC alkaa olla kohta 6 vuotta vanha, riittäävän hyvin toimii vieläkin. Toki varmaan ens keväänä viimeistään pitää hankkia uusi. Eipä siihenkään ole ajatusta hankkia 3080, vaan 3060 tai 3070 riittää hyvin. Noiden hinnat eivät ole mitenkään mahdottomia. Tietenkin jos haluaa niin voi hankkia aina viimeisen päälle kaiken, mutta sehän on oma valinta.

Mitä tulee Capcomin ulostuloon. Uusia konsoleita on myyty tietynverran ja pullonkaupana taitaa edelleen olla saatavuus. Vaikka noi ongelmat ratkaistaisiin, niin ongelma on että konsolin ostaa X määrä ihmisiä. Joista osa ostaa Capcomin pelit. Mahdollinen kohdeyleisö on siis osa konsolino mistajista.

Kun mennään PC puolelle, niin markkinat ovat paljon isommat, vaikka tehoiltaan on isompaakin hajontaa, niin melko vanhalla PC:llä pystyy pelamaan pelejä. Bonuksena on, että voit päivittää koneesi ja kokoelma on ja pysyy. Voit myöhemmin pelata pelejä paremmilla detailla jos haluat.

Yleisesti sama, mitä olen jo aiemminkin tuonut esille, isommat markkinat, paremmat mahdollisuudet voiton tekemiseen.

Käyttäjän Ervo kuva
Ervo

DMC5SE jäi kuitenkin kelkasta.

Nostoja