Resident Evil remasteroidaan uudelle ja vanhalle sukupolvelle / Uutiset / pelaaja.fi

Resident Evil remasteroidaan uudelle ja vanhalle sukupolvelle

5.08.2014 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
33

Ensimmäinen Resident Evil palaa nykykonsoleille remasteroituna. Uusi versio päivittää alkuperäisen Resident Evilin GameCubella vuonna 2002 nähdyn uusioversion teräväpiirtoaikaan.

Capcomin klassisen selviytymiskauhun uusin versio kohentaa pelin tekstuureja ja hahmomalleja uuteen uskoon, aina 1080p-resoluutioon asti uuden sukupolven konsoleilla. Julkistuksen mukaan pelaajat voivat itse päättää, käyttääkö alkuperäistä 4:3-kuvasuhdetta vai nykytelevisioihin paremmin istuvaa laajakuvaa. Lisäksi remasteroidussa äänimaailmassa on tuki 5.1 -tilaäänelle.

Graafisten päivitysten lisäksi Resident Evilin tutuksi tullutta ohjausjärjestelmää on rukattu astetta nykyaikaisemmaksi. Hahmoja voi ohjata suoraan analogitatilla haluamaansa suuntaan, mutta nostalgiaa janoavien pelaajien iloksi myös klassinen ohjaustyyli on tallella.

Resident Evilin teräväpiirotoversio julkaistaan digitaalisesti ensi vuoden alussa pc:llä, PlayStation 3:lla, PlayStation 4:llä, Xbox 360:lla ja Xbox Onella. Nintendo-fanien harmiksi Wii U -versiosta ei ole lainakaan mainintoja, vaikka peli nähtiin alkujaan GameCubella.

Capcomin mukaan julkaistut kuvat edustavat vanhan sukupolven versioita.

Lähde: Capcom

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Almasy kuva
Almasy

Jei, edelleen kuitenkin RE2:n remakea odotellessa.

Käyttäjän Ravenwood kuva
Ravenwood
Lainaus käyttäjältä Almasy

Jei, edelleen kuitenkin RE2:n remakea odotellessa.

Jep. Kakkonen on itselleni se rakkain osa koko pelisarjasta ja siitä ois kyllä mukava saada vähän nykyaikaisempi versio.

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123

Hyvän näköinen versio.

Käyttäjän JNyknn kuva
JNyknn

Jes, tulee PC:lle! Itse olen koko pelin missanut täysin (jos totta puhutaan, koko pelisarjan), joten voisi olla jo aikakin tehdä tuttavuutta.

Käyttäjän redshift kuva
redshift

Veikkaan, että tuo kakkososan HD remake julkistetaan myös suht pian. Tosin tuostahan ei mitään uusintaversiota ole aikaisemmilla alustoilla minkä pohjalta sen kyhäisi. Rautainen peli edelleen tuo GameCube versio. Putkitoosan kautta näyttää vieläkin saatanan hyvältä. Täytyy väijyä noita alustavia arvioita tästä. RE4 & Code Veronican HD painokset jättivät paskan maun suuhun.

Käyttäjän SuperNiiku kuva
SuperNiiku

Pitäis varmaan alkaa tuumasta toimeen ja paikata tämäkin aukko sivistyksessä, vaikka ei nyt aivan alkuperäinen versio olekaan. Näyttää kyllä hienolta.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Upeeta, mahtavaa! Täydellinen remake olisi ollut kiva ja siihen perään kakkosesta sama juttu. Tämäkin kelpaa sillä en ole ikinä tuota GC remakea pelannut, muuten kuin emulaattorilla vähän koittanut.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Jahas, no mikä jottei. Aikoinaan tuli VPL-lehden RE2-demoa pelattua aika paljonkin mutta ikinä ei tullut noita vanhempia pelejä ostettua. Koulukaverilta sain kyllä ykkösen lainaan mutta en päässyt sitä alkua pidemmälle kun en vain osannut ja kuolin joka kerta johonkin. Näin ollen onkin tullut pelattua vain RE5, RE4 ja Revelations. Tuossa järjestyksessä muistaakseni.

Ostoon menee että pääsee tämän lopultakin pelaamaan ja toivottavasti saadaan myös vähintään se kakkonenkin remasterina.

Käyttäjän hemmoheikkinen kuva
hemmoheikkinen

Jes! Tuota ykkösen GameCube versiota metsästin pitkään, mutta nyt sekin saadaan muille konsoleille(oliko se tosin myös Wii:llä?). Kakkosen ja kolmosen pelasin viime vuonna läpi, ja tykkäsin kyllä helvetisti.

Käyttäjän gurgi kuva
gurgi

Itse haluaisin kolmosesta tämän tasoisen remaken, on se nemesis sen verran kova mörkö. Tätä tuskin tulee hommattua, koska on digiversio ja alkuperäinen Gamecube kiekko löytyy vieläkin hyllystä.