Resident Evil Villagea sensuroidaan Japanissa reippaalla kädellä – liikaa verta ja suolenpätkiä / Uutiset / pelaaja.fi

Resident Evil Villagea sensuroidaan Japanissa reippaalla kädellä – liikaa verta ja suolenpätkiä

8.03.2021 // Kirjoittanut: Tarja Porkka-Kontturi
1
Resident Evil Village

Capcom on vahvistanut, että Resident Evil Village sensuroidaan Japanin markkinoille. Kansallisen luokituslautakunnan CERO:n sääntöjen mukaisesti pelistä leikataan mestaukset, ja se tulee olemaan kaikin puolin vähemmän verinen.

Resident Evil Village julkaistaan Japanissa kahtena eri versiona. Toinen on tarkoitettu 17-vuotiaasta ylöspäin, ja toinen 18-vuotiaille tai sitä vanhemmille pelaajille. Molemmat versiot kokevat kuitenkin mittavia leikkauksia länsimaiseen julkaisuun verrattuna. Muutoksia tehdään humanoidihahmojen mestauksiin ja joihinkin muihin vielä määrittelemättömiin epäsovinnaisiksi luokiteltuihin kohtauksiin. Capcom kuitenkin vakuuttaa faneilleen, että Japanin julkaisu ei tule periaatteessa eroamaan muun maailman pelikokemuksesta.

Tietokoneviihteen luokituksista vastaavan CERO:n standardit ovat tiukat verrattuna muihin vastaaviin organisaatioihin, kuten Pohjois-Amerikan ESRB:hen ja Euroopan PEGI:hen. Viime vuonna The Last of Us Part II törmäsi Japanissa samanlaisiin rajoituksiin seksikohtauksien ja verenvuodatuksen takia. Tietyt tapahtumat poistettiinkin kokonaan pelin japanilaisesta versiosta. Perinteisesti myös monet aiemmat Resident Evil -sarjan nimikkeet on julkaistu maassa enemmän tai vähemmän sensuroituina. 

Resident Evil Village julkaistaan 7. toukokuuta PlayStation 4:llä, PlayStation 5:llä, Xbox Onella, Xbox Seriesillä sekä pc:llä.

Lähde: PC Gamer

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän PSPiraatti kuva
PSPiraatti

Tästä uutisesta tulikin mieleeni kuinka RE3 Remakea pelatessa ihmettelin miksei zombeilta lähtenyt raajat ollenkaan irti tai edes pää räjähtänyt.
Tämä ominaisuus kun RE2 Remakessa oli hyvä indikaattori siitä että milloin zombiin on upotettu tarpeeksi lyijyä.
Tuon sensuroinnin vuoksi tuli tuhlattua melkoisesti patruunoita.

Nostoja