Retrohenkinen avaruuskauhupeli Stasis tuo syksylle hyytävän alun / Uutiset / pelaaja.fi

Retrohenkinen avaruuskauhupeli Stasis tuo syksylle hyytävän alun

8.08.2015 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
1

Kesä alkaa lähestyä vääjäämätöntä päätöstään, mutta onneksi meillä on aina avaruus, johon karata syksyn sateita. Alken 31. elokuuta varsinkin kauhupelaajien voikin olla syytä katsoa tähtiin, sillä tuolloin kauhupeli Stasis on saamassa julkaisunsa.

Hyvin laajalti yhden miehen voimin viidessä vuodessa kehitetty Stasis ottaa kauhuun seikkailupelimäisen lähetysmistavan. Peli on alusta loppuun isometrisestä kuvakulmasta kuvattu kokemus, jonka ydin lainaa paljon klassisilta osoita ja klikkaa -seikkailuilta niin mekaniikkojensa kuin myös pulmapainotteisen rakenteensakin osalta. Maailmallaan se on vuorostaan ottanut inspiraatiota esimerkiksi Alienilta ja Viimeiseltä horisontilta sijoittuen kaukaiseen massiivisten suuryritysten dominoimaan tulevaisuuteen.

Vuonna 2013 Stasis keräsi Kickstarterista 130 000 dollarin joukkorahoituksen kehitystään varten. Sen avuin pelistä on muodostunut hieman laajempi kun sen luonut Christopher Bischoff alkujaan suunnitteli. Rahoituksen ansiosta hänen ei ole myöskään tarvinnut viimeistellä peliään aivan pelkästään omin voimin, vaan myös muutaman lisäkehittäjän avuin.

Stasis on kehitetty niin Windows- kuin Mac-koneille. Jakelemaan sitä tullaan niin sekä Steamissa että GOG.comissa.

Lähde: Stasis (kotisivu)

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän frozen kuva
frozen

ihan kivalta näyttää yhden miehen peliksi ja on siinä myös Mark Morganin musiikit

Mark Morgan has musically illustrated so many of the worlds that I have been lost in: Zork Nemesis, Zork Grand Inquisitor, Planescape Torment, Fallout 1, Fallout 2 and Fallout: New Vegas (to name but a few). Now with future work to look forward to - the soundtracks ofWasteland 2, Project Eternity and Torment: Tides Of Numenera.

Mark Morgan says, “At my first glimpse of STASIS, I was completely blown away by its Deep Beauty. This is destined to be EPIC!"

Nostoja