Retroileva Final Fantasy XIII -traileri muistuttaa 90-luvun hienouksista / Uutiset / pelaaja.fi

Retroileva Final Fantasy XIII -traileri muistuttaa 90-luvun hienouksista

30.01.2014 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
5

Siitäkin huolimatta, että Final Fantasy XIII:sta on saatu ulos kohta peräti kolme peliä, eivät tuotokset ole monien mielestä mitään verrattuna klassisen roolipelisarjan aiempiin osiin. Kenties pyrkimyksenään miellyttää juuri kyseistä yleisöä, on Square Enix nyt julkaissut uuden Lightning Returns: Final Fantasy XIII -trailerin, joka on rakennettu muistuttamaan tyylillisesti vanhoja Super Nintendon klassisia fantsuseikkailuja.

Lähemmäs kahdeksan minuuttia kestävällä videolla Square Enix kertaa sopivasti ennen Lightning Returnsin julkaisua, mitä Final Fantasy XIII -saagassa tähän mennessä on tapahtunut. Sekavasta kerronnastaan huolimatta se tarjoaakin pelaajille vähintään mielenkiintoisen keinon virkistää muistia.

Suurin sääli trailerissa onkin vain enää juuri se asia, että se pyrkii rinnastamaan Final Fantasy XIII:n sarjan aikalailla kulta-aikaan ilmestyneisiin peleihin. Lightning Returnsin sijaan tässä melkein kiinnostaisikin suunnata nyt pelaamaan ennemmin Final Fantasy VI:ta. Tai V:tä. Tai IV:ää.

Tai ehkä kannattaisikin ottaa vain suora menolippu paratiisiin jälleen Final Fantasy IX:llä?

Lightning Returns: Final Fantasy XIII julkaistaan Euroopassa PlayStation 3:lle ja Xbox 360:lle helmikuun 14. päivä. Pelistä on nyt saatavilla demo molemmille alustoille.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Riepu kuva
Riepu

Jos vähän vakavammin pitää vielä jotain kuitenkin todeta, niin nostan kyllä hattua, että Squarella piisasi näinkin pitkän videon edestä intoa lähteä tekemään jotain näinkin mielenkiintoista silkan pelitrailerin suhteen. Toivottavasti itse peli nyt vain on vielä jostain kotoisin.

-Panu

Käyttäjän Lordo kuva
Lordo

Kyllähän se paratiisi aika oli siinä VII ja VIII aikaan. Ei suinkaan IX. Tämä ei ole makuasia...

Käyttäjän jani kuva
jani

Kokeilin Lightning Returnsin PS3 -demoa ja ei maistunut sitten lainkaan. Visuaalinen tyyli ollut koko FF 13 -sarjalla hukassa valikoista hahmoihin ja UI:hin.Uusittu taistelusysteemikään ei täysin mukaansa temmannut. Graafisesti myös rosoinen ja jotenkin keskeneräisen oloinen.

Lisäys: Sama jankkaava, kauhea musiikki jatkaa taustalla paukuttamista. Not nice.

Käyttäjän Substance kuva
Substance

Hieno traileri, vaikka toi FF XIII-2:n stoori näyttää tosi randomilta.

Lainaus käyttäjältä Lordo

Kyllähän se paratiisi aika oli siinä VII ja VIII aikaan. Ei suinkaan IX. Tämä ei ole makuasia...

FF IX on paras perinteisellä japsiropemuotilla tehty peli ikinä.

Käyttäjän Celleri kuva
Celleri

Tämä traileri muistuttaa minua siitä että sarjan pelit olivat hyviä ennen kolmattatoista osaa. Onhan se 13 epäonnen luku.