Retroileva Final Fantasy XIII -traileri muistuttaa 90-luvun hienouksista

Square Enix on iskenyt mielenkiintoisesti retrovaihteen päälle kesken Lightning Returns: Final Fantasy XIII:n markkinoinnin ja muistuttanut pelaajia sarjan kulta-ajasta.

30.1.2014 04:00

Siitäkin huolimatta, että Final Fantasy XIII:sta on saatu ulos kohta peräti kolme peliä, eivät tuotokset ole monien mielestä mitään verrattuna klassisen roolipelisarjan aiempiin osiin. Kenties pyrkimyksenään miellyttää juuri kyseistä yleisöä, on Square Enix nyt julkaissut uuden Lightning Returns: Final Fantasy XIII -trailerin, joka on rakennettu muistuttamaan tyylillisesti vanhoja Super Nintendon klassisia fantsuseikkailuja.

Lähemmäs kahdeksan minuuttia kestävällä videolla Square Enix kertaa sopivasti ennen Lightning Returnsin julkaisua, mitä Final Fantasy XIII -saagassa tähän mennessä on tapahtunut. Sekavasta kerronnastaan huolimatta se tarjoaakin pelaajille vähintään mielenkiintoisen keinon virkistää muistia.

Suurin sääli trailerissa onkin vain enää juuri se asia, että se pyrkii rinnastamaan Final Fantasy XIII:n sarjan aikalailla kulta-aikaan ilmestyneisiin peleihin. Lightning Returnsin sijaan tässä melkein kiinnostaisikin suunnata nyt pelaamaan ennemmin Final Fantasy VI:ta. Tai V:tä. Tai IV:ää.

Tai ehkä kannattaisikin ottaa vain suora menolippu paratiisiin jälleen Final Fantasy IX:llä?

Lightning Returns: Final Fantasy XIII julkaistaan Euroopassa PlayStation 3:lle ja Xbox 360:lle helmikuun 14. päivä. Pelistä on nyt saatavilla demo molemmille alustoille.

Lisää luettavaa