Retropeleille kaavaillaan omaa suomalaista pelilehteä – joukkorahoitus nyt käynnissä

Suomalaiseen joukkorahoituspalvelu Mesenaattiin on tupsahtanut hanke kotimaiselle retropelilehdelle.

13.10.2017 09:18

Kotimaisessa joukkorahoituspalvelu Mesenaatissa on ryhdytty keräämään varoja jälleen yhtä peliaiheista hanketta varten. Viimeisimpänä palvelussa on toiveikkaana käynnistetty kampanja Retro Rewindille, jonka on määrä olla retropeleihin ja -pelaamiseen keskittyvä kotimainen lehti.

Lehteä ovat luomassa Pelaajankin avustajiin lukeutuva Jukka O. Kauppinen yhdessä Pelikonepeijoonit-yhteisön perustajien Mikko Heinosen ja Manu Pärssisen kanssa. Toiveena kolmikolla on niin laajentaa retropelien käsittelyä kotimaisessa mediassa kuin myös tuoda mahdollisesti esiin asioita, jotka ovat alan harrastajillekin hieman tuntemattomampia.

– Minusta suomalainen mediakenttä on kypsä sille, että retropelaaminen saa oman lehtensä eikä vain pientä nurkkausta muiden julkaisujen kyljestä. Harrastus on paljon laajempaa kuin vain ne muutamat suuren yleisön muistamat suosikit, ja sen parissa tapahtuu jatkuvasti kaikkea mielenkiintoista. Haluamme kertoa tästä muillekin, Heinonen kertoo lehdistötiedotteessa.

Minimitavoitteena lehdelle on tarkoitus kerätä Mesenaatissa varoja 20 000 euron edestä, jolloin lehteä julkaistaan kahden numeron edestä vuonna 2018. 35 000 eurolla lehtiä saadaan kolme ja 50 000 eurolla neljä. Kiinnostuksen ilmetessä lehteä jatketaan mahdollisesti ensi vuotta pidemmällekin.

Tarkemmin tapaukseen voi tutustua Mesenaatin puolella ja oheisella videolla.

Lisää luettavaa