Retrosielulla kyllästetty tasoloikkahelmi VVVVVV uusille alustoille

Pc:ltä alkujaan lähtöisin oleva VVVVVV laajentaa vielä kerran muutamalle tuoreelle alustalle - kenties viimeistä kertaa.

8.1.2014 04:36

Terry Cavanagh’n indiehitti VVVVVV on valloittamassa vielä kourallisen verran uusia alustoja ennen kuin sen kehittäjä on valmis jättämään tuotoksensa taakseen. Mies on henkilökohtaisessa blogissaan vahvistanut, että sekä PlayStation Vita, Ouya että myös Android- ja iOS-laitteet ovat saamassa vielä osansa hymynaamojen täyttämästä loikintaseikkailusta.

Cavanagh ilmaisi viimeksi halunsa tuoda VVVVVV:n varsinkin mobiililaitteille viime lokakuussa, mutta ilman sen konkreettisempia lupauksia. Nyt kehittäjä toteaa, että uudet versiot on tarkoitus saada ulos tänä vuonna ja mahdollisesti vieläpä samoihin aikoihin.

Tähän mennessä VVVVVV on pelattavissa niin Windowsilla, OS X:llä, Linuxilla kuin myös 3DS:llä. Peli itsessään on pohjimmiltaan hyvin simppeli tasoloikka, jossa edetään läpi haastavien vaarojen painovoimaa manipuloimalla. Myös kepeitä tutkimiselementtejä on toki samalla ujutettu mukaan huiman ääniraidan ohella.

Pelaaja-lehti koki vuonna 2012 pelin 3DS-version kahdeksikon arvoiseksi.

Lähde: Distractionware

Lisää luettavaa