Tuore listaus paljastaa pelialan rikkaimmat pelinkehittäjät Briteissä. The Sunday Timesin rikkaiden listalle mahtui yhteensä neljä miestä kehityspuolelta.

Varakkaimpia ovat RuneScapea kehittävän Jagexin perustaneet Andrew ja Paul Gower. Veljeksistä Andrew ei enää työskentele studiolla. Hän myi osuutensa noin 108 miljoonalla eurolla ja perusti Fer Research -kehitys- ja -konsulttifirman.

Yhteensä veljesten arvoksi on arvioitu 125 miljoonaa euroa. Viime vuonna luku oli vielä 177 miljoonaa euroa.

Traveller’s Talesin perustaja ja pomo Jon Burton puolestaan on listalla 908. sijalla. Hänen arvokseen on arvioitu 98 miljoonaa euroa. Hän kartutti varallisuuttaan myymällä studion Warner Brothersille viitisen vuotta sitten. Traveller’s Tales tunnetaan parhaiten nykyään erilaisista Lego-lisenssipeleistä, kuten Lego Star Wars.

Raren perustajiin kuuluneen Chris Stamperin arvoksi kerrotaan 93 miljoonaa euroa. Hän pokkasi kiitettävän summan rahaa, kun Microsoft osti Raren noin 280 miljoonalla eurolla. Nykyään Chris Stamper ei enää työskentele pelialalla.

Pelejä verkossa tarjoavan Miniclipin perustaja Tihan Presbie majailee listan 482. sijalla 190 miljoonan euron varallisuudella.

Myös Game-pelikauppaketjun perustanut ja sittemmin myynyt Neil Taylor on listalla. Hän kääri kaupasta 59 miljoonaa euroa ja sijoitti ne kannattavasti. Gamella puolestaan on viime aikoina mennyt surkeasti, sillä ketju on kiehnännyt konkurssin partaalla.

Merkittäviä brittiläislähtöisiä pelinkehittäjiä ovat myös muun muassa Rockstar Gamesin johtajat Dan ja Sam Houser. Rockstar pitää kuitenkin päämajaansa New Yorkissa.

Lähde: Develop

Lisää luettavaa