Riot Games ja Bungie lyöttäytyivät yhteen huijausohjelmien myyjää vastaan / Uutiset / pelaaja.fi

Riot Games ja Bungie lyöttäytyivät yhteen huijausohjelmien myyjää vastaan

12.01.2021 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
2
Riot Games, Bungie, valorant, destiny, huijaus

Bungie ja Riot Games ovat yhdistäneet voimansa harvinaisella tavalla taistelussa huijausohjelmia vastaan.

Destiny 2:n ja Valorantin kehittäjät ovat jättäneet kalifornialaisoikeudelle perjantaina kanteen, jossa ne syyttävät GatorCheats-sivuston omistajia ja ylläpitäjiä huijausohjelmien myymisestä. GatorCheatsin myymien Destiny 2- ja Valorant-huijausohjelmien kerrotaan tarjoavan esimerkiksi tähtäysavustimia sekä muita toimintoja, jotka antavat sen käyttäjille etulyöntiaseman pelissä. Studioiden kanteen mukaan huijausohjelmat ovat aiheuttaneet niille peruuttamatonta haittaa esimerkiksi mainekustannusten muodossa, minkä kerrotaan tuottaneen miljoonien dollarien menetykset liikevaihdossa. 

Bungien kerrotaan jo aikaisemmin vaatineen GatorCheatsia lopettamaan toimintansa. Sivuston kerrotaankin lakanneen myymästä huijausohjelmia julkisesti, mutta siirtäneen kaupan yksityisempiin kanaviin. Kanteessa todetaan GatorCheatsin myyvän huijausohjelmia yksityisen verkkosivuston ohella esimerkiksi Telegram-viestipalvelussa.

Lähde: Polygon

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän N0b0 kuva
N0b0

"Studioiden kanteen mukaan huijausohjelmat ovat aiheuttaneet niille peruuttamatonta haittaa esimerkiksi mainekustannusten muodossa"

Varmasti on ja se on kurjaa tottakai, mutta Bungien osalta kun pelissä ei ole minkään näköistä kunnon anticheat systeemiä, vaan bannit jaetaan pelaaja raporttien mukaan.

Destiny ei tunnista jos aseen rpm on liian suuri mitä sen pitäisi olla (Esim sniperit). Tai jos kierroksella jossa ei pitäisi olla heavy kuteja, niin joltakin ne löytyy. Lista on pitkä.

Mutta ihan suurin ongelma on muuttuminen free to play ja battle netin huijauseston menettäminen.

Hyvä että taistelevat yhteisen hyvän puolesta!
Jos joku tietää niin kertokaa ihmeessä, minkälainen anticheat on Valorantissa on?

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski
Lainaus N0b0

[--]
Jos joku tietää niin kertokaa ihmeessä, minkälainen anticheat on Valorantissa on?

Riotin oma kernel-softa nimeltä Vanguard. Keräsi alussa paljon kritiikkiä, koska ohjelma ilmeisesti ottaa tietokoneesta pelin aikana melko tiukan kuristusotteen, mutta siitä vastalahjaksi pelaajien olisi pitänyt saada myös alan paras suoja huijareita vastaan. Noh, kovat oli puheet, mutta näköjään huijarit oli taas askeleen edellä.

https://pelaaja.fi/uutiset/valorantin-keskustelua-herattaneen-huijauksenesto-ohjelman-heikkouksien-loytamisesta

https://pelaaja.fi/uutiset/valorant-raiskinnan-parjattu-huijaustenestojarjestelma-estaa-muiden-sovellusten

Nostoja