League of Legends– ja Valorant-studio Riot Games on suostunut maksamaan 100 miljoonaa dollaria ratkaistakseen sukupuolisyrjintäryhmäkanteen.

Riot Gamesin naispuolisten työntekijöiden vuonna 2018 yhtiötä vastaan nostama ryhmäkanne sovitellaan pitkän prosessin jälkeen. Oikeudenkäynti alkoi nykyään entisten Riotin työntekijöiden Melanie McCracken ja Jess Negrón nostettua kanteen yhtiössä tapahtuneesta sukupuoleen perustuvasta syrjinnästä sekä seksuaalisesta häirinnästä ja väärinkäytöksistä. Kannetta seurasi kaksi Kalifornian osavaltion virastojen johtamaa tutkimusta.

Riot maksaa 80 miljoonaa dollaria ryhmäkanteen jäsenille ja noin 20 miljoonaa dollaria käytetään kantajien oikeudenkäyntikulujen korvaamiseen. Kaikki Riotilla marraskuun 2014 ja nykyhetken välillä työskennelleet nykyiset ja entiset kalifornialaiset naisiksi identifioituvat työntekijät ja urakoitsijat ovat oikeutettuja maksuun. Täten ainakin 2300 työntekijää saa osansa 80 miljoonan dollarin sovintoratkaisusiivusta.

Lisäksi Riot suostui joihinkin työpaikkapoliittisiin uudistuksiin, jotka tuovat muun muassa läpinäkyvyyttä sekä oikeudenmukaisuutta palkkarakenteisiin. Yhtiö lupaa myös toteuttaa käytäntöä, joka edellyttää naisen tai muun aliedustetun yhteisön jäsenen läsnäoloa työntekijöiden valintatilanteissa.

Lähde: The Washington Post

Lisää luettavaa