Riot Games valmistelee lähteiden mukaan League of Legendsin tuomista mobiilialustoille

Huippusuositun MOBA-pelin kävijämäärät saattavat kasvaa räjähdysmäisesti tulevaisuudessa.

23.5.2019 07:55

Riot Games ja Tencent ovat uusien huhujen mukaan sovittamassa huippusuosittua MOBA-peliä League of Legends mobiililaitteille.

Lähteiden mukaan projekti on ollut kehitteillä jo reilun vuoden ajan. Tarkoitus ei ole ainoastaan kääntää pc-versiota mobiililaitteille, vaan sovittaa suosittu peli varta vasten kosketusnäytöille. Mobiiliversiossa nähtäisiin mahdollisesti pienempi nippu sankareita, varusteita ja riimuja kuin emopelissä.

Lähteet myös kertovat, ettei mobiilisovitusta nähtäisi todennäköisesti vielä vuonna 2019.

Tencent oli samaisten tietojen mukaan ehdottanut League of Legendsin mobiiliversiota Riotille jo muutama vuosi sitten, mutta tuolloin Riot hylkäsi idean. Syynä oli tuolloin yhtiöiden erimielisyydet pelin monetisaation suhten.

Tämän seurauksena Tencentin väitetään kehittäneen Kiinassa suositun Honor of Kingsin, jonka yhtiö yritti sittemmin tuoda myös länsimarkkinoille. Liike kylmensi studioiden välejä entisestään, mutta huhutun yhteistyön myötä ne tuntuisivat taas lämmenneen.

Vuonna 2009 julkaistu League of Legends on edelleen valtavan suosittu peli, joka takoi tekijöilleen 1,4 miljardia dollaria tiliä pelkästään viime vuonna.

Lähde: Reuters, Kotaku

Lisää luettavaa