Robotteja, Atari-klassikko ja musiikin maailma – tällainen on PlayStationin virtuaalitodellisuus / Uutiset / pelaaja.fi

Robotteja, Atari-klassikko ja musiikin maailma – tällainen on PlayStationin virtuaalitodellisuus

18.06.2015 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
4

Sony ja sen kumppanit ovat tuoneet E3-messuilla julki läjän uusia Morpheus-virtuaalilaseja varten suunniteltuja ohjelmistoja. Esitelty tarjonta ei myöskään ole koostunut vain ja ainoastaan pienemmistä kokeellisista projekteista, vaan mukaan on mahtunut myös ihan kaupalliseen myyntiin asti suunniteltuja pelejä.

Morpheukselle tuotoksiaan esitelleistä studiosta nimekkäimpiä ovat edustaneet tällä kertaa Killzone Mercenarysta tuttu Guerrilla Cambridge, Sniper Elite -sarjaa muun muassa tehnyt Rebellion ja Rock Band -sarjaa työstävä Harmonix. Harmoxin osalta esille on tuotu virtuaalitodellisuuskäyttöön ideoitu musiikkivisualisaattori, kun taas Guerrillan suunnalta tulossa on moninpelattavaan robottitoimintaan erityisesti luottava Rigs, johon on kyllä myös jonkinasteinen yksinpelikin suunnitteilla. Rebellion vuorostaan on ottanut käyttöönsä Atarin legendaarisen Battlezone-sarjan ja vääntänyt sen moderniin kuosiin.

Astetta pienempien studioiden suunnalta esille on tuotu lisäksi esimerkiksi jalkapallon puskemiseen erikoistunut Headmaster, pulmavetoiseen seikkailuun luottava Wayward Sky ja virtuaalisten laatikoiden kääntelyyn erikoistuva Superhypercube. Astetta kokeilullisempaa tarjontaa edustaa taaperojumalaa ohjastamaan päästävä Godling, jossa pelimaailman läpi ryömiessään pelaajat voivat sekä kasvattaa että tuhota pelimaailman luontoa halunsa mukaan.

Esitellyistä projekteista ainakin Headmaster ja Superhypercube pyritään saamaan valmiiksi siihen mennessä, kun Morpheus julkaistaan PlayStation 4:lle joskus ensi vuoden puolella.

Lähde: PlayStation Blog (Harmonix Music VR), PlayStation Blog (Rigs), PlayStation Blog (Battlezone), PlayStation Blog (Headmaster), PlayStation Blog (Wayward Sky), PlayStation Blog (Superhypercube), PlayStation Blog (Godling)

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123

No hyvä että jotain on tulossa. Nuo näyttävät ihan kiinnostavilta jopa.

Käyttäjän myllylyly kuva
myllylyly

voi kun tämä laite saisi jo hinnan ja julkaisupäivän!

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Alkaa tässä vanha jääräkin jo pikkuhiljaa lämpenee tälle VR-ajatukselle. Taidan nimenomaan kokeilla miltä homma tuntuu tällä Sonyn Morpheuksella, koska siitä on kuulunut paljon positiivista palautetta ja veikkaan, että hintakin tulee olemaan ystävällisin lompakolle. Myös kun kokemus tulee olemaan räätälöity vain PS4:lle, niin se todennäköisesti vain toimii. Sitten jos se iskee niin pc:tä varten voisi hommata sen parhaiten jalostetun ja hinnoitellun vehkeen. Puskista en mene mitään törkysen hintaista Oculus Riftiä ostamaan.

Käyttäjän onnistunyt kuva
onnistunyt
Lainaus käyttäjältä myllylyly

voi kun tämä laite saisi jo hinnan ja julkaisupäivän!

Ois tosiaan mukava jo tietää mihin valmistautua.