XCOM 2 on saanut ilman kummempia ennakkovaroituksia kolmannen varsinaisen lisäosansa. Tällä kertaa nimellä Shen’s Last Gift kulkeva lisäri maksaa yksinään ostettuna kymmenen euroa ja se tuo mukanaan peliin tuoreen tarinatehtävän sekä yhden uuden hahmoluokan.

Uusi tarinatehtävä pyörii pelin insinöörihahmo Shenin ja tämän isän ympärillä päästäen XCOM-sotilaat tutkimaan hylättyä ADVENTin tutkimuslaitosta. Tehtävän suorittamalla pelaajat pääsevät rakentamaan joukkoihinsa SPARK-robottisotilaita, jotka toimivat hieman erilailla kuin tavanomaiset ihmistaistelijat.

SPARKien suurin erikoisuus on tietysti niiden konemaisuus, minkä myötä ne eivät tunne esimerkiksi paniikkia taistelukentillä. Kääntöpuolena niitä ei tosin huolleta myöskään ihmisten tavoin, vaan ne vaativat erikoishuomiota pelaajien insinööreiltä. SPARKit ovat myös kokoluokaltaan sen verran mittavia, etteivät ne voi suojautua. Onneksi ne voivat kestää kuitenkin vahinkoa varsin mainiosti.

Shen’s Last Gift on viimeinen XCOM 2:n lisäosa, jonka voi saada osana pelin noin 20 euroa kustantavaa Reinforcement Pack -kausikorttia. Ohessa tuoreen lisärin traileri.

Lähde: XCOM (kotisivu)

Lisää luettavaa