Rock Band 2 ja Guitar Hero IV tiukassa varustekisassa / Uutiset / pelaaja.fi

Rock Band 2 ja Guitar Hero IV tiukassa varustekisassa

11.07.2008 // Kirjoittanut: Eemeli Rekunen
22

Guitar Hero: World Tour (ent. Guitar Hero IV) yritti lyödä Rock Bandille luun kurkkuun esittelemällä pelin rumpuohjaimen pari kuukautta sitten. Harmonix ei kuitenkaan aio katsoa vierestä, vaan lupaa Rock Bandin rumpujen uudistuvan myös.

Rock Band 2:n kitara ehdittiin jo paljastamaan ja ensi viikolla pelin muihin soittimiin ja ominaisuuksiin päästään käsiksi E3-messuilla. Tällä hetkellä tiedetään kuitenkin jo, että saataville tulee kahdenlaisia rumpusettejä.

Toisen rumpusetin rummut ovat päällisin puolin samankaltaiset kuin ensimmäisessä Rock Bandissä, mutta kuitenkin huomattavasti kehittyneemmät. Rumpusettiin voi ostaa esimerkiksi erikseen symbaalit. Rumpujen kalvot ovat myös parempaa materiaalia: ne ovat pehmeämmät ja joustavammat eivätkä näin ollen pidä yhtä kovaa ääntä kuin alkuperäiset rummut.

Toinen rumpusetti on nimeltään Ion Drum Kit. Sitä tullaan myymään erikseen hieman kalliimmalla hinnalla. Kalliimpi rumpusetti on täysin säädettävissä. Pelaaja voi itse määrittää parhaimmat asennot ja paikat rumpujen eri osille. Ion Drum Kit sisältää myös kolme elektronista symbaalia, joiden paikkoja voi itse vapaasti vaihdella. Kalliimman rumpusetin käyttö ei rajoitu pelkkään Rock Bandin pelaamiseen. Ionin rummut voi irrottaa konsolista ja käyttää niitä kuin oikeita sähkörumpuja.

Lisää tietoa ja hintoja tulevista Rock Band 2 -soittimista on luvassa ensi viikkoisilla E3-messuilla.

Lähde: Kotaku

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Toivottavasti hinta on kohdillaan.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

rock band 2 ei mitään uutta! Ainoastaan soittimet on korjattu eikä hajoa niin helposti. Noissa toisissa rummuissa ei ole kuitenkaan enempään värejä...koska ne lautaset vaan korvaa tarvittaessa(toisin on guitar heron kanssa)

IMO puhdas markkinointi kikka EA:ta eli pistetään uus peli ulos ja ne kenellä jo on RB niin ei halua ostaa uusia soittimia vaan ostavat mieluummin pelkän pelin ja näin kallistuvat GH -> RB2.

Guitar herossa on taas tuotu se esille, että rummut ei oo se ainut vetonaula tällasessa pelissä. GH uusi kitara vaikuttaa todella hyvältä ja tuo mukanaan monia uudistuksia....rummutkin ovat askel oikeaan suuntaan.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Varmasti on rahastuksen maksimoimiseksi, olisiko tällä kertaa jotain 150 dollaria, 400 euroa? Pitäähän jenkkien halvat lelut jollain rahoittaa.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

"IMO puhdas markkinointi kikka EA:ta eli pistetään uus peli ulos ja ne kenellä jo on RB niin ei halua ostaa uusia soittimia vaan ostavat mieluummin pelkän pelin ja näin kallistuvat GH -> RB2."

EA vastaa vain pelin jakelusta. Jos haukkua täytyy jotain firmaa niin hauku nyt edes oikeaa firmaa.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

"rock band 2 ei mitään uutta!"

Ja mitähän uutta Guitar Hero World Tour oikein tuo? Peli on lähes 1:1 kopio ensimmäisestä Rock Bandista, muutamalla pikkunäppärällä ominaisuudella, jotka eivät edes paikkaa pelin suunnitteluvirheitä.

Okei, onhan siinä se "mullistava" biisientekosysteemi, mutta aika harva sillä oikeasti jaksaa mitää tehdä alkuinnostuksen jälkeen. Ja kuka edes jaksaa etsiä sitä yhtä helmeä itsetehtyä biisiä, tuhansien Jani-Petterien tekemien hengentuotteiden joukosta. Ei kiitos, minä mieluummin maksan laadukkaista, joka viikkoisista, DLC-paketeista.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Perhanan hyvä juttu että on kilpailua kyseisellä osa-alueella. Ilman kilpailua ei tapahtuisi toivottua kehitystä näin nopeasti settien osalta. Nyt saadaan sentään heti perään parmpi laatuista ohjainta jne..

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Voi hyvänen aika näitä kommentteja... Ymmärrän, jos teitä ärsyttää, ettei Rock bandiä Suomen kaupoissa nähdä, mutta jättäkää ennakkoluulonne omaan tietoonne.
Rock Band on varmaan parhaita pelejä, mitä olen pelannut. Rock Bandin biisilista pesee GH3:sen listan mennentullen, lisäksi RB:iin tulee joka viikko lisää biisejä ladattavaksi. Eikä hintakaan ole oikeasti edes paha, sillä onhan RB:ssä ainakin kolme kertaa enemmän hupia kuin GH3:ssa (kitara, laulu ja rummut). Lisäksi, jos kavereita löytyy, niin on hupi moninkertainen, kun pääse porukalla "kiertuetta kiertämään". Ainoa asia, mistä voi Harmonixia, EA:ta ja MTV Gamesia moittia on tuo euroopan dissaaminen. Mutta tosiaankin heittäkää pois tuo tyhjän mollaaminen, jos ette ole pelisarjaa edes kokeilleet.

PS. Saa nähdä, miten on asian laita sitten näissä jatko-osissa.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Guitar Heron ja Rock Bandin jatko-osien välillä tulee mielenkiintoinen taisto.
Rock Band 2 näyttää kyllä äkkiä katsottuna pieneltä uudelleen saman tavaran myymiseltä, mutta GH:World Tour taas näyttää tuovan mielenkiintoisia uudistuksia, kuten yllä haukuttu biisintekomahdollisuus, jonka potentiaalista ja tulevasta suosiosta en voi olla kuin täysin eri mieltä.

Rock Band tai Harmonix on jo vakuuttanut hienolla tarjonnallaan ladattavaa sisältöä, mutta jos Activision pystyy edes lähelle tätä niin GH on vahvoilla omaan ostoskoriini päätymisessä. Aidomman tuntuiset rummut ja omien biisien teko ja ehkä "rankempi/rockimpi" biisilista kuulostaa hyvältä.

Mutta odotellaan ensi viikkoa ja RB2 uutisia.
Ja oman lisän soppaansa laittaa se että Konami on haastanut Harmonixin emoyhtiön oikeuteen patenttirikkeistä Rock Bandin takia. Ilmeisesti Activision on Guitar Heron osalta lisensoinut Konamin alkuperäiset patentit, mutta Harmonix ei...Kerrankin melko aiheellisen kuuloinen patenttirikehaaste, tuntien Konamin aikaisemmat pelit ja niiden tuomat patentit...ajankohta tosin on ehkä hieman mystinen.

Käyttäjän Fortuna kuva
Fortuna

No jos toi Ion Drum kit toimisi wiilläni GH:n kanssa, menisi se setti kyllä ostoslistaani, mutta kun ei, niin ei.

Käyttäjän Pinworm kuva
Pinworm

Olen tällä hetkellä ostamassa uuden Guitar Heron, mutta JOS toi kehittyneempi rumpusetti pitää sisällään tuplapedaalin, niin perkele, en tiedä kumman valitsen...