Rock Band 4 vahvistettiin – tukee vanhoja soittimia (päivitetty) / Uutiset / pelaaja.fi

Rock Band 4 vahvistettiin – tukee vanhoja soittimia (päivitetty)

5.03.2015 // Kirjoittanut: Ida Suominen
6
Rock Band 4 vahvistettiin – tukee vanhoja soittimia

Tänä vuonna pääsee taas tiluttamaan. Rock Band -kehittäjä Harmonix on ilmoittanut pelisarjan saavan neljännen osan vielä tämän vuoden puolella. Rock Band 4 ilmestyy PS4:lle ja Xbox Onelle, mutta julkaisupäivästä tai -ajankohdasta ei ole vielä tarkempaa tietoa.

Vanhojen soittimien tuen lisäksi tulevaan peliin on mahdollista siirtää musiikkikirjastonsa aikaisemmista osista.

Harmonix on vihjannut kehittelevänsä uutta lähestymistapaa pelaamiseen. Pelin projektipäällikkö Daniel Sussman on kertonut, että tulevassa Rock Bandissa yritetään korostaa yhdessä soittamista vielä entisestään. Mies myös lupailee, että pelaajat voisivat lisätä soitollaan kappaleisiin omaa persoonallista otetta. Esimerkkejä hän ei kuitenkaan osannut vielä antaa.

Harmonix teki tammikuussa kyselyä, jossa selvitti esimerkiksi sitä, mitä sarjan pelejä vastaajat olivat pelanneet ja mitkä elementit olivat heistä tärkeimpiä. Kyselyn arveltiin jo tuolloin liittyvän mahdolliseen jatko-osaan.

Julkistuksen yhteydessä Harmonix on ilmoittanut jatkavansa yhteistyötään ohjainvalmistaja Mad Catzin kanssa.  Pelin ilmestyessä sen kanssa lykätään ulos kaksi pakettia. Band-in-a-Box -paketti sisältää pelin lisäksi langattoman kitaran, rummut sekä mikrofonin. Erakkomuusikoille tarjolla on kahta instrumenttia karsitumpi kitarapaketti.

Yhtiö on luvannut paljastaa lisää toukokuussa.

Katso alta video Rock Band -kulissien takaa.

Päivitys kello 17:15: IGN:n, Polygonin ja Kotaku UK:n tietojen perusteella Harmonix ei voi vielä varmasti luvata, että Rock Band 4 tukisi aiempien osien soittimia. Studio tekee parhaillaan sekä Microsoftin että Sonyn kanssa kovasti kuitenkin töitä, että vanhemmat soittimet saataisiin yhteensopivaksi uusien konsoleiden kanssa.

Harmonix on myös korostanut, että aikaisempiin sarjan osiin ostetun musiikkisisällön siirtäminen saattaa onnistua vain niin, että PlayStation 3 -kappaleet siirtyvät PlayStation 4:lle ja Xbox 360 -kappaleet Xbox Onelle. Siirto PlayStationilta Xboxille tai toisinpäin on ominaisuus, joka on kiinni Sonysta ja Microsoftista. Vanhempien kappaleiden käyttö uudessa Rock Bandissa vaatii myös sen, että vanhat kappaleet tuodaan ensin saataville nimenomaan Rock Band 4:ää varten.

Mainittakoon myös, että Rock Band 4:n julkistuksen kunniaksi Rock Band 3:een ja Rock Band Blitziin voi parhaillaan käydä Xbox 360:llä ja PlayStation 3:lla lataamassa ilmaiseksi Frank Turnerin kappaleen I Still Believe.

Lähteet: Eurogamer, Harmonix

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Portable kuva
Portable

Kai se uusi konsoli täytyy nyt hankkia ja pistää tämä peli ennakkoon.

Käyttäjän ZaleraFF kuva
ZaleraFF

Menee kyllä hankintaan, jos vaan tukee vanhoja soittimia. Sillä en haluaisi, enää enempää noita kitaroita pölyyntymään :D

Käyttäjän SilentHill kuva
SilentHill

Uuden kitaran kanssa menee ostoon, kun vanhat kitarat on mitä on.

Käyttäjän antti_1986 kuva
antti_1986

Hyvä ja tärkeä päivitys

Käyttäjän mpp kuva
mpp

Tuskin toimii ainakaan PS4:llä, vai onko näihin osattu ennakkoon asentaa se mystinen siru joka Logitechin rateista puuttuu?

Käyttäjän Portable kuva
Portable
Lainaus käyttäjältä mpp

Tuskin toimii ainakaan PS4:llä, vai onko näihin osattu ennakkoon asentaa se mystinen siru joka Logitechin rateista puuttuu?

Veikkaan että myyntiin tulee joku muuntajapalikka soittimien ja konsolin väliin