Rock Band 4:n myynnit jäivät odotuksista – julkaisija potkii kolmanneksen työntekijöistään / Uutiset / pelaaja.fi

Rock Band 4:n myynnit jäivät odotuksista – julkaisija potkii kolmanneksen työntekijöistään

11.02.2016 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
8

Peliohjainvalmistaja Mad Catz on ilmoittanut irtisanovansa 37 prosenttia kaikista työntekijöistään. Irtisanomiset liittyvät osin Mad Catzin avustuksella julkaistun Rock Band 4:n myynneistä, joiden kerrotaan olleen matalammat kuin mitä pelille alkujaan ennustettiin.

Mad Catzin mukaan Rock Band 4 onnistui kyllä myymään "vahvasti", minkä seurauksen yhtiön liikevaihto oli loka-joulukuussa kasvanut viime vuodesta jopa oikein mukavat 114 prosenttia. Yhtiö on kertonut tehneensä viimeisen yhdeksän kuukauden aikana kuitenkin noin 4,4 miljoonan dollarin tappiot. Tämä on johtunut osin esimerkiksi siitä, että päästäkseen eroon ylimääräisistä Rock Band 4 -paketeistaan, päätyivät monet jälleenmyyjät kauppaamaan paketteja nopeasti eteenpäin tarjoushintaan.

Mad Catzilta lähtevien henkilöiden joukkoon tiedetään jo kuuluvan ainakin yhtiön entinen toimitusjohtaja Darren Richardson, puheenjohtaja Thomas Brown ja liiketoimintapomo Whitney Peterson. Kolmikon ilmoitettiin irtisanoutuneen tehtävistään vain noin päivää ennen kuin Mad Catz ilmoitti tappioistaan.

Mad Catzilla toivotaan, että sillä parhaillaan käynnissä olevat uudelleenjärjestelyt auttavat yhtiötä parantamaan sen tehokkuutta samalla, kun se pyrkii leikkaamaan toimintakustannuksiaan. Leikkausten on määrä auttaa yhtiötä säästämään sen huhtikuussa alkavasta seuraavasta tilikaudesta lähtien vuosittain noin viisi miljoonaa dollaria.

Rock Band 4:n saama tuki on jatkumassa edelleen vielä kuitenkin tulevaisuudessakin. Kehittäjä Harmonixilla on aikeena jatkaa erityisesti pelin musiikkitarjonnan laajentamista uudella lisäsisällöllä.

Lähde: Eurogamer, Polygon

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän partajeesus kuva
partajeesus

Mikä ihme se oli, että peli ei myy kun koko rock band / guitar hero buumi kuoli jo vuosia sitten ja taas myydään samaa uusilla soittimilla jotka maksaa ihan hemmetisti.
Kivaa se oli niin kauan kun kesti ja itsekin pelasin guitar heroa aika urakalla. Nurkista löytyy ainakin kolme kitaraa, rummut ja mikrofoni. Nämä uudet ei voisi enää vähempää kiinnostaa. Mieluummin näpyttelen project divaa ja persona 4:dancing all nightia vitalla mukavasti nojatuolissa istuen.

Onhan ps4:lle myös amplitude ja 3ds:lle project mirai DX ja se liian vaikeasti kirjoitettava final fantasy rytmipeli.
Uusi dj hero voisi kyllä tulla joka käyttää vanhaa ohjainta ja soundtrack olisi ykkösen tasolla.

Käyttäjän Majur1 kuva
Majur1

Tässähän kyse oli nimenomaan siitä, että Rock Bandissä luottivat edelleen vanhojen soittimien vetovoimaan ja eivät tehneet yhden ainutta innovaatiota tämän uutukaisen eteen. Guitar Hero Live sen sijaan innovoi sekä uuden kitaraohjaimen, että nykypäivään hyvin sopivan Live-striimipalvelun ja porskuttavat edelleen myynneissä ihan kohtuullisen hyvin. GH Live veti reilusti pidemmän korren ja on ihan oikein kun kilpailija kärsii, joka yritti vain lypsää jo aikaa sitten kuivunutta lehmää.

Käyttäjän Portable kuva
Portable

Otsikko pitäisi ennemmin olla "Rock band SOITTIMIEN myyntiluvut jäivät jälkeen odotuksista". Uskon että Madcatz kärsii myös Street Fighter 5 julkaisun siirtymisellä, sillä pelin Arcadetikkuohjaimet ovat yksi firman parhaiten myyviä tuotteita. Mutta hyvä että tämä tuskin vaikuttaa suoraan Harmonixiin, koska kaikki jotka ovat rock bandin halunneet, ovat myös sen hankkineet ja vanhatkin soittimet toimivat kiitos noiden ihanien adapterien. Foorumeilta tuli luettua että päivitykset ja lisäkappaleiden julkaisu jatkuu normaalina. Että ei rock band ole mihinkään kuolemassa vaikka moni niin haluaisi luulla. Varsinkin amerikassa peli on käynyt yllättävän hyvin kaupaksi.

Käyttäjän kokkobill kuva
kokkobill

Kuka olis arvannut...

Käyttäjän Riepu kuva
Riepu
Lainaus käyttäjältä Portable

Otsikko pitäisi ennemmin olla "Rock band SOITTIMIEN myyntiluvut jäivät jälkeen odotuksista".

"However, Rock Band sell-through was lower than originally forecast resulting in higher inventory balances as well as lower margins due to increased promotional activity with retailers."

Tuon mukaan on menty.

Ja missä vaiheessa Street Fighter V:n julkaisu on muka siirtynyt? En löydä mistään tietoa viivästymisestä.

-Panu

Käyttäjän Portable kuva
Portable
Lainaus käyttäjältä Riepu

Lainaus käyttäjältä PortableOtsikko pitäisi ennemmin olla "Rock band SOITTIMIEN myyntiluvut jäivät jälkeen odotuksista"."However, Rock Band sell-through was lower than originally forecast resulting in higher inventory balances as well as lower margins due to increased promotional activity with retailers."

Tuon mukaan on menty.

Ja missä vaiheessa Street Fighter V:n julkaisu on muka siirtynyt? En löydä mistään tietoa viivästymisestä.

-Panu

Tarkoitan tuolla lähinnä rock bandin pelilevyjen myyntiä, enkä instumenttien. Harmonix on useaan otteesen sanonut että on ollu niin tyytyväinen pelin myyteihin, että jatkavat pelin tukemista ainakin ensivuoteen. Mad catz ei saa pelituloista mitään, kun taas harmonix ei saa soittimien myynneistä.

Street fighter taas ei ole myöhästynyt, mutta Street fighter nelosen ja vitosen välillähän on semmoinen seitemän vuotta aikaa mikä on pitkä aika mille tahansa pelilafkalle, kun on pitänyt saada tuloja muita oheislaitteita myymällä.

Käyttäjän Riepu kuva
Riepu
Lainaus käyttäjältä Portable

Tarkoitan tuolla lähinnä rock bandin pelilevyjen myyntiä, enkä instumenttien. Harmonix on useaan otteesen sanonut että on ollu niin tyytyväinen pelin myyteihin, että jatkavat pelin tukemista ainakin ensivuoteen. Mad catz ei saa pelituloista mitään, kun taas harmonix ei saa soittimien myynneistä.

Tämä ei poista sitä asiaa, että Mad Catz on itse suoraan todennut nimenomaan Rock Bandin myyntien jääneen ennusteista, hence asia mainitaan otsikossakin.

Ihan hyviä havaintoja kuitenkin!

Käyttäjän Portable kuva
Portable
Lainaus käyttäjältä Riepu

Lainaus käyttäjältä PortableTarkoitan tuolla lähinnä rock bandin pelilevyjen myyntiä, enkä instumenttien. Harmonix on useaan otteesen sanonut että on ollu niin tyytyväinen pelin myyteihin, että jatkavat pelin tukemista ainakin ensivuoteen. Mad catz ei saa pelituloista mitään, kun taas harmonix ei saa soittimien myynneistä.Tämä ei poista sitä asiaa, että Mad Catz on itse suoraan todennut nimenomaan Rock Bandin myyntien jääneen ennusteista, hence asia mainitaan otsikossakin.

Ihan hyviä havaintoja kuitenkin!

Harmonixin omaa lausuntoa odotellessa ...

Nostoja