Rock Band -kehittäjät tehtailivat viiden tähden arvosteluja omalle pelilleen / Uutiset / pelaaja.fi

Rock Band -kehittäjät tehtailivat viiden tähden arvosteluja omalle pelilleen

23.10.2015 // Kirjoittanut: Johanna Puustinen
5
Rock Band -kehittäjät tehtailivat viiden tähden arvosteluja omalle pelilleen

Rock Band -studio Harmonixin työntekijät istuvat tällä hetkellä häpeänurkassa.

Kiitos tarkkasilmäisten verkkohaukkojen, reilu kourallinen tuoreen Rock Band 4:n kehittäjiä on jäänyt kiinni viiden tähden arvostelujen tehtailusta omalle pelilleen. Amazon-verkkokaupasta löydetyt ylistysrimpsut oli jätetty kehittäjien omilla nimillä, mutta he eivät tarkentaneet niissä työskennelleensä pelin parissa, eikä tiedossa ole, onko osa mahdollisesti käyttänyt touhussa keksittyjä nimiä.

– Todella rakastan tätä peliä! Rock Band 4 on minulle täydellinen ensiaskel videopelien ja musiikkipelien pariin. Uutena Rock Band -fanina arvostan pelin intuitiivisuutta, todellisuudessa Harmonixin musiikkipuolella työskentelevä Morgan Milardo hehkutti omassa arvostelussaan.

Vaikka toiminta on vastoin Amazonin sääntöjä, sen kokoisessa verkkokaupassa muutamat epäilyttävät arviot ovat lopulta vain pieni pisara meressä. Harmonix joutui silti kiusallisen tulituksen kohteeksi välittömästi arvostelupuuhista narahdettuaan, ja eilen antamassaan virallisessa lausunnossa yhtiö totesi selventäneensä sisäistä säännöstöään vastaavaa toimintaa koskien. 

– Vaikka uskomme, että työntekijöidemme kirjoittamat arvostelut olivat rehellisiä ja vailla ikäviä aikeita, studiona emme usko toiminnan olevan soveliasta, Harmonix kertoi lausunnossa.

Osa arvosteluista on nyt poistettu, ja suurin osa jäljelle jääneistä mainitsee nyt arvostelijoidensa työskentelevän studiolla. 

– Jälkeenpäin ajateltuna on varmaan tärkeää mainita, että olin mukana tekemässä peliä ja työskentelen Harmonixilla. Olen kuitenkin varma, että vaikka asia ei olisi näin, antaisin pelille silti viisi tähteä, yhtiön projektipäällikkö Matthew Nordhaus toteaa oikaistussa arvostelussaan.

Lähde: Polygon, Destructoid, Reddit

Pelaajan puolueettoman arvostelun Rock Band 4:stä voi lukaista ensi viikolla ilmestyvästä marraskuun numerosta 158!

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän kokkobill kuva
kokkobill

Taitaa olla poijjiilla paineta pelin onnistumisen suhteen. Jos ja kun floppaa, niin työurakkaa valuu kuin ripulikakka suihkun lattiakaivoon.. en epäile etteikö peli voisi olla hyvä, mutta kaikki varmaan muistavat kuinka nopeasti edellisten musiikkipelien suosio suorastaan syöksyi pohjalukemiin. Ostakaa ihmiset oikeita soittimia ja opetelkaa soittamaan.

Käyttäjän Kornholic kuva
Kornholic
Lainaus

Vaikka uskomme, että työntekijöidemme kirjoittamat arvostelut olivat rehellisiä ja vailla ikäviä aikeita, studiona emme usko toiminnan olevan soveliasta, Harmonix kertoi lausunnossa.

Tässähän pitää tietää, että käsky kirjoittaa arvostelut on tullut pelistudiolta/työnantajalta. Tämä on yleinen käytäntö käyttäjäarvostelujen kohdalla.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Oman tuotteen mainostaminen vielä ok (tyyliin: "I really think we did great with this one" jne.) mutta kun pitää peitellä yhteyksiään niin vaikuttaa pahasti siltä, että ei ehkä itsekään uskota siihen omaan tuotteeseen. Itselle ainakin tulee sellainen mielikuva tällaisista, että jotain pönkitystä peli tarvitsee, että saataisiin porukka ostamaan.

Käyttäjän RedJimi kuva
RedJimi

Jos totuutta venytetään, niin voivathan nuo arviot olla jotain, mitä käyttäjäkunnasta on oikeasti palautteena tullut -ja varmasti onkin-, mutta on silti äärimmäisen arvelluttavaa, että pelin tekemisestä vastuussa olevat esiintyvät "ensikäyttäjinä".

Käyttäjän Portable kuva
Portable
Lainaus käyttäjältä kokkobill

Taitaa olla poijjiilla paineta pelin onnistumisen suhteen. Jos ja kun floppaa, niin työurakkaa valuu kuin ripulikakka suihkun lattiakaivoon.. en epäile etteikö peli voisi olla hyvä, mutta kaikki varmaan muistavat kuinka nopeasti edellisten musiikkipelien suosio suorastaan syöksyi pohjalukemiin. Ostakaa ihmiset oikeita soittimia ja opetelkaa soittamaan.

Pelin laadustahan ollaan montaa mieltä, mutta paljon kertonee jo myynneistä että madcatzilla on ollut vaikeuksia valmistaa tarpeeksi soittimia ja pelejä pelkästään Ameriikan markkinoille. Täällä euroopassakin saatavuus on vielä huono.

Itse uutinenhan on tuttu ja tuolla rockbandin foorumeilla asiasta ollaan keskusteltu kärkkäästi. Onhan toi kiistatta väärin että pojat ovat menneet (toivottavasti) vapaa-ajallansa lyömään moisia kommentteja amazoniin, vaikka osa niistä on selvällä läpällä vedettyjä:

Lainaus

"10/10 would develop again! -Not a Harmonix employee"

Kehittäjät voisi toimittaa kiinaan kasaamaan ohjaimia pariksi kuukaudeksi. Ehkäpä tällöin loputkin ennakkotilaajat saavat pelibundlensa ...

Nostoja