Rockstar Games -tietomurrosta epäiltynä pidätetty 17-vuotias jäi jo aikaisemmin kiinni Microsoftin ja Nvidian hakkeroinnista / Uutiset / pelaaja.fi

Rockstar Games -tietomurrosta epäiltynä pidätetty 17-vuotias jäi jo aikaisemmin kiinni Microsoftin ja Nvidian hakkeroinnista

26.09.2022 // Kirjoittanut: Toimitus
4

Grand Theft Auto VI -tietomurron takana olleen hakkerin uskotaan iskeneen myös muihin teknologiayhtiöihin.

The Desk -sivuston tietojen mukaan viime viikolla Lontoon poliisin pidättämä 17-vuotias henkilö, johon sivusto viittaa vain nimikirjaimilla A.K., olisi narahtanut hakkeroinnista jo aikaisemmin tänä vuonna. A.K.:n kerrotaan jääneen jo aikaisemmin kiinni viime vuoden ja alkuvuoden aikana Microsoftiin, Oktaan ja Nvidiaan kohdistuneista tietomurroista.

Sivusto kertoo poliisin alkaneen epäillä A.K.:n osallisuutta Rockstar Gamesiin ja Uberiin kohdistuneeseen tietomurtoon, koska niissä oli samankaltaisuuksia aiempien tietomurtojen kanssa. Epäillyn kerrotaan asuneen äitinsä luona odottaessaan oikeudenkäyntiä aiemmista hakkeroinneista. Viimeisimpien epäilyjen seurauksena häntä syytetään nyt kahdesta takuiden rikkomisesta sekä kahdesta tietomurrosta. The Deskin mukaan hänen odotetaan pysyvän pidätettynä toistaiseksi.

Rockstarin ja Uberin tietomurtoihin uskotaan liittyvän pidätetyn 17-vuotiaan lisäksi ainakin kaksi muuta henkilöä. Tietomurtojen on kerrottu olevan Lontoon poliisin ohella myös FBI:n tutkinnassa.

Lähde: The Desk

 

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän zerodaunholy kuva
zerodaunholy

Mimmonenhan mahtaa tuomio olla tämmösissä keisseissä..

Käyttäjän Hepii89 kuva
Hepii89
Lainaus zerodaunholy

Mimmonenhan mahtaa tuomio olla tämmösissä keisseissä..

vois kuvitella et joitain vuosia,jenkeis ois nasahtanu varmaa kiva tuomio,varmaa korvaukset on tähtitieteellisiä

Käyttäjän Audiovarmennus kuva
Audiovarmennus

Onko vain urbaania legendaa, mutta eikös tämän kaltaisesta osaamisesta myös makseta kovaa palkkaa. Korvaukset soviteltavissa 10 vuoden työpanoksella etsien tietoturva-aukkoja?

Käyttäjän Teräskäsine kuva
Teräskäsine

Taitava nuori tyyppi! Toivottavasti saadaan osaaminen hyvään tarkoitukseen valjastettua.