Rockstar tähtää Grand Theft Auto V:ssä autenttisuuteen jopa näyttelijävalinnoissaan.

Rikollisuuden maailmaan uppoutuvassa sarjassa jengiläiset ovat aina olleet suuressa osassa, mutta tällä kertaa rooleihin ei kelvanneet tavalliset näyttelijät. GTA V:ssä jengiläisten ääninäyttelijöiksi onkin palkattu oikeita jengiläisiä ja rikollisia, jotka ovat äänittäneet peliin tuntitolkulla materiaalia.

– Emme halunneet Los Angelesin hoopoja näyttelijöitä, jotka menivät hienoihin kouluihin esittääkseen kovia katujengiläisiä. Mikään ei ole pahempaa, joten on etsittävä ne oikeat pelottavat ihmiset ja pyydettävä heidät mukaan. Tähtäsimme äänityksissä autenttisuuteen, mikä tarkoittaa oikeita jengiläisiä, kertoi pelin kirjoittaja ja tuottaja Lucien ”Lazlow” Jones tuoreeltaan.

– Palkkasimme kaverin, joka hankki oikeita upeasti tatuoituja jengiläisiä muun muassa El Salvadoranin jengistä. Yksi heistä pääsi kirjaimellisesti vankilasta äänitystä edeltävänä päivänä, Jones jatkaa.

Jonesin mukaan jengiläiset paransivat runsaasti pelin uskottavuutta. Jengiläiset kertoivat heti, mikäli käsikirjoitetut lauseet eivät sopineet heidän omaan suuhunsa, ja täten he saivat melko vapaat kädet äänityksissä.

Myös muita rooleja lähestyttiin samalla tarkkuudella, sillä Jones kertoi hakeneensa muun muassa maalaishahmojen rooleihin paikallisia ihmisiä Memphiksen ja Alabaman tienoilta.

Grand Theft Auto V julkaistaan kahden viikon päästä, tiistaina 17. syyskuuta.

Lähde: Polygon

Lisää luettavaa