Rockstar-työntekijä: Emme halunneet Manhuntia / Uutiset / pelaaja.fi

Rockstar-työntekijä: Emme halunneet Manhuntia

26.07.2007 // Kirjoittanut: Janne Pyykkönen
27

Moneen peliskandaaliin joutuneen Rockstar Gamesin entinen työntekijä puhui suunsa puhtaaksi blogissaan. Yhtiön web producerina toiminut Jeff Williams paljasti esimerkiksi, että väkivaltaisesta Manhunt-pelistä eivät pitäneet edes monet Rockstarin työntekijät.

Williams tilitti Alphabet City -blogissaan mm. käsiin levinneistä projekteista.

Jokainen Rockstar-projekti meni täysin reisille. Syytän siitä sekavaa yhtiörakennetta ja muutamia henkilöitä, jotka luulivat olevansa mahtavia, mutta jotka eivät tienneet mistään mitään.

Williams väitti, että yhtiön työntekijät menivät melkein kapinaan alkuperäisen Manhunt-pelin takia.

Se oli Rockstar Northin lemmikkiprojekti. Useimmat meistä eivät halunneet olla tekemisissä sen kanssa. (...) Siinä oli kyse vain väkivallasta, jota ei voinut selitellä mitenkään. Tiesimme että ylitimme rajan.

Williams antoi kuitenkin entiselle työnantajalleen armoa Hot Coffee -skandaalissa, jossa Grand Theft Auto: San Andreas -pelin levylle unohdettiin kätketty seksikohtaus.

Yksi Rockstarin toistuvista ongelmista oli pc-pelaajien teknisten taitojen aliarvioiminen. Yhtiö ei uskonut, että kukaan jaksaisi kaivaa sitä tavaraa esille.

Lue Williamsin koko blogi täällä.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Ymmärrän, että RockStarin johto halusi Manhuntin tieten tahtoen provosoivaksi tuotokseski. Rahan perässähän kaikki tuossa bisneksessä ovat. Työntekijöiden ei auttanut kuin alistua tilanteeseen, työpaikka kun on mukava asia säilyttää...

Käyttäjän N360T kuva
N360T

Tähän aikaan jotkin sekoilee ja jotkin ei!

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Kyllähän noita pelifirmoja riittää, jonne häipyä, jos moraali kolkuttaa, eli tuskin siellä mitään kunnon kapinaa on ollut päällä Manhuntin suhteen misään vaiheessa...

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Mahtaa vaan miestä vatuttaa työn menetys.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

No huhhuh, mun mielestä Manhunt on mainio, ja kyllä nyt henkensä pitimiksi tekisi mitä vaan, että kyllä se murhaaminen ihan oikeutettuakin oli. Kumma jätkä.

Käyttäjän Atezki kuva
Atezki

Vaikee sanoo minkälaista porukkaa siellä Rockstarilla on työssä, niin siksi en mene tuomitsemaan niitä.

Mutta Hot Coffee-skandaalikin(vaikka olikin aivan typerä juttu) olisi vältetty, jos Rockstar North ois vähän vaivautunu kattomaan pelisisältöä.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

ainaki peli kaupoista voi vieläki tilata manhunt 2 et kai se tulee kuitenki myyntiin vai palautetaanko rahat jos joku ennakkoon maksaa?

Käyttäjän halofani kuva
halofani

Mitä järkeä on nousta kapinaan yhden pelin takia? Ja eikö ne työntekijä haluu rahaa kun eivät halua manhuntia.

Käyttäjän ColdFire kuva
ColdFire

Rajansa kaikella minunkin mielestä.
Jos olisin jossain pelifirmassa duunissa ja mulle sanottais, että koodaappa lapsienraiskaus/eläinrääkkäys/raiskaus-peli, ni varmasti kapinoisin.

Käyttäjän himopelaaja kuva
himopelaaja

Täh. Minä ainakin tykkäsin Manhunt 1 ja odotin 2 vähän aikaa enemmän kuin mitään muuta peliä,ennenkuin sitten tuli uutinen sen pois vetäminen ja sensuuriin joutuminen.

Kyllähän manhunt 2 julkaisun pitäisi vielläkin olla voimassa ja tapahtua myöhemmin. Sitten en tiedä sensuroidaanko peliä. Erikoinen tyyppi tämä,sillä en olisi uskonut tämän pelistudion suusta mitään tällaista.

Nostoja