Rohkaistunut Nintendo tutkailee pelielokuvamarkkinoita avoimin mielin / Uutiset / pelaaja.fi

Rohkaistunut Nintendo tutkailee pelielokuvamarkkinoita avoimin mielin

25.08.2015 // Kirjoittanut: Johanna Puustinen
4
Rohkaistunut Nintendo tutkailee pelielokuvamarkkinoita avoimin mielin

Imagoaan viihdealalla uuteen uskoon rukkaileva Nintendo jaksaa yllättää uusilla aluevaltauksillaan.

Laatua vaaliva Nintendo ei ole tähän asti jakanut tavaramerkkejään ja hahmojaan muuhun käyttöön kovinkaan kevytkenkäisesti, mutta muutoksen tuulet puhaltavat yhtiössä nyt myös lisenssituotteiden saralla. Nintendo-ikoni Shigeru Miyamoton Fortune-lehdelle antamassa haastattelussa mies kertoo yhtiön raottelevan ovia myös elokuvabisneksen suuntaan tositarkoituksella.

– Pohtiessamme Nintendon roolia viihdeyhtiönä olemme alkaneet mittailla yhä enemmän, miten elokuvat voisivat mahtua mukaan yhtälöön, Miyamoto toteaa haastattelussa.

Fortunen artikkelin mukaan Miyamoto itse tulee luotsaamaan mahdollisia Hollywood-neuvotteluja yhdessä kollegansa Shinya Takahashin kanssa, mutta miehiä saa yhtiön avoinmielisemmästä suunnasta huolimatta suostutella olan takaa.

– Koska pelit ja elokuvat vaikuttavat samantyyppisiltä medioilta, ihmiset olettavat, että tahdomme muuttaa pelimme elokuviksi. Itse olen aina ollut sitä mieltä, että pelit, jotka ovat interaktiviista mediaa, eroavat paljon elokuvista, jotka ovat passiivista mediaa, Miyamoto selittää.

Nintendo on viime vuosina koetellut kepillä jäätä varovaisesti: Super Marion Bowser nähtiin muutamia vuosia sitten Disneyn Räyhä-Ralf -animaatiossa, ja Mario ja Donkey Kong liittyivät tänä kesänä Adam Sandlerin Pixels-pelinostalgiaparaatiin. Huhut ovat velloneet myös varsinaisen Mario-elokuvan ja ilmeisesti juorujen tasolle jääneen Zelda-sarjan ympärillä, mutta mitään konkreettista yhtiö ei ole vielä esitellyt.

Lähde: Fortune, VG247

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän tiger80 kuva
tiger80

Haluaisin suoraa jatkoa "Super Mario Bros." -leffalle, sillä se oli yksi 90-luvun parhaista elokuvista. Olin yllättynyt siitä, että elokuva ei saanut Oscar-ehdokkuutta.

Käyttäjän Sundance Kid kuva
Sundance Kid

Sarkasmi on vaikea laji...

Käyttäjän Miizozo kuva
Miizozo

No, saimmehan me Zelda-sarjan jo 80-luvulla. Se muistetaan parhaiten Linkin catchphrasesta "well, excuu-uuuse me, princess!"
Joo, se oli jenkkien toimesta se sarja.

Mieluummin näkisin vaikkapa animesarjan. Mangaksihan Legend of Zeldat ovat kääntyneet jo ihan kivasti.

Käyttäjän lindario kuva
lindario

Earthbound -animesarja JoJo's Bizarre Adventuren tehneeltä studiolta kelpaisi. Aika paljonkin vieläpä.