ROM-sivuston ylläpitäjä puolusti itseään oikeudessa Nintendoa vastaan heikolla menestyksellä / Uutiset / pelaaja.fi

ROM-sivuston ylläpitäjä puolusti itseään oikeudessa Nintendoa vastaan heikolla menestyksellä

2.06.2021 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
2
ROM, nintendo, oikeusjuttu, romuniverse, matthew storman

Vanhoja pelejä jaelleen RomUniverse-sivuston ylläpitäjä on saanut tuomion yhdysvaltalaisoikeudessa.

RomUniverse-sivustoa ylläpitänyt Matthew Storman päätti edustaa itseään Nintendon nostamassa oikeusjutussa. Nintendon mukaan Storman toimi RomUniverse-sivuston omistajana ja latasi sivustolle tuhansia Nintendo-pelejä ja jakeli niitä edwelleen satojen tuhansien kappaleiden edestä. Storman kertoi oikeudenkäynnissä, ettei RomUniverse tarjonnut piraattiversioita Nintendo-peleistä, eikä hän itse ladannut pelejä sivustolle. Hänen väitteensä olivat kuitenkin ristiriidassa hänen aiemmin antamansa lausunnon kanssa. Storman oli aikaisemmin myöntänyt ladanneensa ROM-tiedostot sivustolle.

Storman kertoi myös saaneensa tuloja myymällä premium-käyttäjätilejä sivustolleen. Hän kertoi sivuston tuottaneen vuonna 2019 reilut 30 000 dollaria ja ennen sulkemistaan vuonna 2020 noin 800 dollaria kuukaudessa. Stormanin mukaan sivusto oli hänen pääasiallinen tulonlähteensä.

Storman tuomittiin oikeudessa maksamaan yhteensä 2,1 miljoonan dollarin vahingonkorvaukset. Korvaussumma koostuu 35 000 dollarin korvauksesta 49 tekijänoikeusrikkomusta kohtaan sekä 400 000 dollarin korvauksesta tavaramerkkirikkomuksesta.

Lähde: TorrentFreak

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Brutal1ty kuva
Brutal1ty

Tämä olisi myös hyvä mainita:

Lainaus

Judge Marshell decided against giving Storman a permanent injunction, as Nintendo was unable to show that it had suffered "irreparable harm".

Eli Nipa ei onnistunut todistamaan kärsineensä "korjaamatonta vahinkoa" tyypin teosta ja ei saanut "pysyvää kieltoa", josta en tiedä mitä se tarkoittaa.

Tyyppi mokasi siksi että rupesi pyytämään rahaa palvelustaan, ilman sitä olisi ollut vain Cease and Desist-tapaus. Tyyppi ansaitsi tuomion, vaikka aika töykeän korkea rahasumma jota hän ei ikinä pysty maksamaan. Nintendo saisi kuitenkin oppia että jos he eivät halua ihmsten piratisoivan pelejä, heidän pitää tehdä palvelu joka on rahan arvoinen ja antaa ihmisille mitä he haluavat. Switch Online ei ole sitä ja jos he eivät tee pelejänsä saatavaksi että ihmiset eivät voi niitä ostaa, he eivät myöskään menetä mitään kun joku lataa vanhan WiiWare-pelin tai Mother 3:n.

Käyttäjän mur72 kuva
mur72

Mulla on sellanen vipinä, että oikeus rankaisee oikein kunnolla, jos ei palkkaa lakimiestä. tai ees ota sellasta "ilmaista". On se paska maa tuo amerikka.

Nostoja