Roolipeliklassikko Dragon Quest VII saapuu vihdoin ja viimein Eurooppaan! / Uutiset / pelaaja.fi

Roolipeliklassikko Dragon Quest VII saapuu vihdoin ja viimein Eurooppaan!

13.11.2015 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
2

Alunperin alkuperäiselle PlayStationille vuonna 2000 tuotu japanilainen roolipeli Dragon Quest VII on vihdoin saavuttamassa Euroopan. Nintendon viime yönä järjestämä Direct-lähetys on paljastanut, että pelistä Japanissa peräti kaksi vuotta sitten julkaistu 3DS-uusioversio on vihdoin tulossa täkäläisille markkinoille ensi vuonna yhdessä Dragon Quest VIII: A Journey of the Cursed Kingin tuoreen 3DS-version kanssa.

Dragon Quest VII:n 3DS on täysin uusitulla 3D-ulkoasulla varustettu versio pelistä, jota on myös sujuvoitettu hieman nykypäivään poistamalla esimerkiksi sen satunnaistaistelut. Dragon Quest VIII:n 3DS-versio on vastaavasti päällisin puolin hyvin identtinen pelin alkuperäisen PlayStation 2 -version kanssa, mitä nyt mukaan on ujutettu kosolti uutta sisältöä, kuten pari uutta pelattavaa hahmoa.

Tarkkaa julkaisuikkunaa 3DS-versioiden länsijulkaisuille ei ole vielä annettu. Toivottavasti uudet versiot kuitenkin menestyvät, sillä niiden pärjääminen vaikuttaa varmasti siihen, miten innokas Square Enix on tuomaan Dragon Quest XI:n länteen.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Brutal1ty kuva
Brutal1ty

Oli jo aikakin, pari vuotta sitten oletin näiden tulevan julkistetuksi piakkoin, mutta kun ei. No parempi myöhään kun ei milloinkaan.

Mietityttää vaan että kun SquarEnixiltä sanottiin että jos PS4:n Dragon Quest Heroes ei lännessä menesty, niin länsi ei saa Dragon Quest-pelejä tulevaisuudessa. Myikö siis DQ Heroes sen verran että näille viimein annettiin vihreä valo vai onko nämä samanlaisia experimenttejä?

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Japanilaisten ääninäyttelijöiden joukossa tuntuu olevan joku paikallinen naispuolinen Troy Baker/Nolan North, joka tekee nuo pikkutyttömäiset ininä-äänet, joka-helvetin-ikiseen japanilaiseen roolipeliin. Erona noihin länsimaisiin esimerkkeihin se, että TB & NN jopa osaavat hyvin monipuolisesti muuntaa ääntään. Näissä japsipeleissä taas on AINA se yhdellä ja samalla äänellä inisijä mukana. Ilmeisesti joku laki Japanissa tuota varten tai muuten ei peliä tule ulos.

Ettei mene ihan pienestä valittamiseksi, niin nämä pelit varmasti sopivat hyvin käsikonsolille.

Nostoja