Roolipeliklassikko Final Fantasy V saapuu ensimmäistä kertaa pc:lle / Uutiset / pelaaja.fi

Roolipeliklassikko Final Fantasy V saapuu ensimmäistä kertaa pc:lle

10.09.2015 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
1

Final Fantasy V on seuraava klassinen Final Fantasy -sarjan osa, joka on tekemässä tuloaan pc:lle. 24. syyskuuta alkaen peli olisi napattavissa Windows-koneille Steamista, jossa sen oletushinnaksi on asettumassa 14,50 euroa.

Pc:lle saatava versio Final Fantasy V:stä perustuu alkujaan vuonna 2013 julkaistuun pelin mobiiliversioon. Sen lisäksi siis, että pelin ulkoasua ja kontrolleja on siloteltu hieman sen alkuperäisestä versiosta, löytyy pelin tuoreimmasta versiosta myös sisältöä, joka lisättiin Final Fantasy V:een alunperin vasta sen yhdeksän vuotta vanhan Game Boy Advance -version myötä.

Alkujaan Final Fantasy V saatiin kauppoihin vuonna 1992 Super Famicon -pelinä. Se tunnetaan erityisesti Final Fantasy III:lta perimästään ammattijärjestelmästä, joka antaa pelaajille mahdollisuuden vaihdella pelihahmojen kykyjä ja aseistusta asettamalla näiden käyttöön erilaisia ammatteja aina mustasta maagista ritariin ja perinteiseen varkaaseen. Länteen asti peli saapui ensimmäistä kertaa vasta, kun peli käännettiin PlayStationille hieman vajaat kymmenen vuotta alkuperäisversion julkaisun jälkeen.

Lähde: Steam

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän JNyknn kuva
JNyknn

Hassua kyllä, mobiiliversio, johon tuo perustuu, on oikeastaan yksi parhaista mobiilikäännöksistä, joita olen pelannut. Harmi vain, etteivät kaikki Square-Enixin käännökset edustaa samaa linjaa (*köh* Final Fantasy III *köh*).