Roolipeliklassikko Grandia II matkaa ehostettuna Steamiin / Uutiset / pelaaja.fi

Roolipeliklassikko Grandia II matkaa ehostettuna Steamiin

12.05.2015 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
8

Jo pidemmän aikaa rauhaisista eläkepäivistä nauttinut Grandia-sarja on hivuttautumassa vähitellen jälleen ulos varjoista. Pelisivusto Gamespot tietää raportoida, että pelisarjaa nykyisin hallinnoiva GungHo Online Entertainment on tuomassa Grandia II:n Steamiin joskus lähitulevaisuudessa.

Pelistä Steamiin saatava versio tulee pohjautumaan Grandia II:n alkuperäiseen Dreamcast-versioon. Steamissa peli on päivitetty tukemaan teräväpiirtotarkkuutta, saavutuksia ja Steamin omia keräilykortteja. Sen pelaaminen onnistuu niin näppis-hiiri-kombolla kuin myös ihan ohjaimella.

Päätös Grandia II:n uudesta digitaalisesta julkaisusta pohjautuu GungHon hiljattain järjestämään verkkokyselyyn, jonka vastaajat osoittivat suurta mielenkiintoa Grandia II:n paluuta kohtaan. Tämä valaa mukavasti toivoa siitä, että kenties myös esimerkiksi Grandia Xtreme ja Grandia III voisivat teoriassa vielä saada vastaavanlaisen kohtelun. Kumpaakaan peleistä ei koskaan saatu ensimmäisen ja toisen Grandia-pelin tapaan nimittäin missään muodossa Eurooppaan.

Alkujaan Grandia II julkaistiin vuonna 2000. Dreamcast-version ohella pelistä on olemassa myös sekä PlayStation 2- että vanhempi pc-versio. Roolipelin kehityksestä vastasi alkuperäisenkin Grandian työstänyt Game Arts, joka tunnetaan muun muassa myös Lunar-roolipeleistä.

Lähde: Gamespot

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Norsukampa kuva
Norsukampa

Ai että! Maailman paras taistelumekaniikka ja yksi pelihistorian surullisimmista hetkistä... huikea peli ja ehdottomasti hankintaan.

Käyttäjän Irezawa kuva
Irezawa

On muuten loistava peli! Todella helppo suositeltava kaikille genrestä vähänkään pitäville.

Käyttäjän Makedounia kuva
Makedounia

Pitänee hankkia kun olen kuullut niin paljon hyvä tästä pelistä ja pelisarjasta.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Onkos tuo taistelusysteemi samanlainen kuin Child of Lightissa? Hyvä systeemi kyllä kunhan pääsee jyvälle.

Käyttäjän peelopuu kuva
peelopuu

Toivoin tämän olevan jonkinlainen remake, mutta taitaa jäädä vain helpoksi rahastukseksi ilman mitään parannuksia grafiikkaan.

Käyttäjän Eerie kuva
Eerie

DC-pelissä oli ne äänibugit :DD

Käyttäjän Speedy kuva
Speedy

Just vähän aika sit pelasin ekan osan läpi ja se oli helvetin kova. Ehkä vähän liian pitkäks vaan venytetty. Täytyy tää jatko osa hommata ps2:elle.

Käyttäjän Izmou kuva
Izmou
Lainaus käyttäjältä Speedy

Just vähän aika sit pelasin ekan osan läpi ja se oli helvetin kova. Ehkä vähän liian pitkäks vaan venytetty. Täytyy tää jatko osa hommata ps2:elle.

Muistaakseni Grandia II:n PS2 porttaus oli aikoinaan yksi parjatuinpia käännöksiä. Ei kuulemma olleenkaan sama kokemus, kuin Dreamcastilla. Jäi siksi hommaamatta, kun en omistanut Segan konsolia.