Roolipeliklassikko Grandia II matkaa ehostettuna Steamiin

Grandia-sarjasta ei ole toviin juuri mitään kuulunut. Nyt tähän näyttää tulleen muutos.

12.5.2015 15:08

Jo pidemmän aikaa rauhaisista eläkepäivistä nauttinut Grandia-sarja on hivuttautumassa vähitellen jälleen ulos varjoista. Pelisivusto Gamespot tietää raportoida, että pelisarjaa nykyisin hallinnoiva GungHo Online Entertainment on tuomassa Grandia II:n Steamiin joskus lähitulevaisuudessa.

Pelistä Steamiin saatava versio tulee pohjautumaan Grandia II:n alkuperäiseen Dreamcast-versioon. Steamissa peli on päivitetty tukemaan teräväpiirtotarkkuutta, saavutuksia ja Steamin omia keräilykortteja. Sen pelaaminen onnistuu niin näppis-hiiri-kombolla kuin myös ihan ohjaimella.

Päätös Grandia II:n uudesta digitaalisesta julkaisusta pohjautuu GungHon hiljattain järjestämään verkkokyselyyn, jonka vastaajat osoittivat suurta mielenkiintoa Grandia II:n paluuta kohtaan. Tämä valaa mukavasti toivoa siitä, että kenties myös esimerkiksi Grandia Xtreme ja Grandia III voisivat teoriassa vielä saada vastaavanlaisen kohtelun. Kumpaakaan peleistä ei koskaan saatu ensimmäisen ja toisen Grandia-pelin tapaan nimittäin missään muodossa Eurooppaan.

Alkujaan Grandia II julkaistiin vuonna 2000. Dreamcast-version ohella pelistä on olemassa myös sekä PlayStation 2- että vanhempi pc-versio. Roolipelin kehityksestä vastasi alkuperäisenkin Grandian työstänyt Game Arts, joka tunnetaan muun muassa myös Lunar-roolipeleistä.

Lähde: Gamespot

Lisää luettavaa