Roolipeliklassikko Suikoden saa henkistä jatkoa vanhoilta kehittäjiltä – rahoitusta haetaan Kickstarterissa / Uutiset / pelaaja.fi

Roolipeliklassikko Suikoden saa henkistä jatkoa vanhoilta kehittäjiltä – rahoitusta haetaan Kickstarterissa

25.07.2020 // Kirjoittanut: Teo Scheepstra
1
Eiyuden Chronicle

Varsinkin Suikoden-sarjasta tutut japanilaisten roolipelien veteraanit tekevät uutta peliä, jonka he sanovat olevan kunnianosoitus alkuperäisen PlayStationin aikaisille genren peleille. 

Vastikään perustettu Rabbit and Bear Studios paljasti Eiyuden Chroniclen, jota kehittäjät kuvailevat Suikodenin henkiseksi seuraajaksi. Pelistä löytyy klassista pelimaailman tutkiskelua, vuoropohjaista taistelua ja pikselihahmoja. Suikodenin tavoin myös Eiyuden Chronicleen luvataan valtavaa hahmokaartia: tarkennettuna yli 100 erilaista sankaria. Mukana on myös linnoitusten rakentamista ja jonkinlainen kiltajärjestelmä. 

Tarinan keskiössä on valtaansa kasvattavan Galean imperiumin ja sitä vastustavien valtioiden liittouman välinen kärhämä. Vihamielisyyksien keskellä imperiumin upseeri Seign Kesling ja syrjäisestä kylästä oleva Nowa ystävystyvät huolimatta siitä, että ovat eri puolilla konfliktia. 

Eiyuden Chroniclen ohjauksesta ja käsikirjoittamisesta vastaa Suikoden-sarjan luonut Yoshitaka MurayamaJunko Kawano (SuikodenSuikoden 4) on mukana hahmosuunnittelija ja Junichi Murakami (Castlevania: Aria of Sorrow) on taiteellisen puolen ohjaaja ja tuottaja. Osamu Kumota (Suikoden: TacticsSuikoden: Tierkreis) vastaa järjestelmäsuunnittelusta ja -ohjauksesta. Musiikkipuolelle on kiinnitetty säveltäjät Motoi Sakuraba (Tales-sarja) ja Michiko Naruke (Wild Arms -sarja). 

Rabbit and Bear Studios hakee Eiyuden Chroniclelle rahoitusta Kickstarter-kampanjan muodossa. Joukkorahoituskampanja käynnistyy 27. heinäkuuta ja jatkuu aina elokuun 28. päivään asti. Alustavasti peli julkaistaan vain pc:lle, mutta konsolijulkaisut toteutuvat mikäli niiden rahoitustavotteisiin päästään. Suunniteltu julkaisu on syksyllä 2022. 

Ohessa kevyt pelikuvanäyte.

Lähde: Polygon, Gematsu

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Pupukello kuva
Pupukello

Ekan Pleikkarin Suikodenit oli kyllä loistavia, varsinkin se ensimmäinen. Katsotaan jos joskus jonkinlainen tsekattavan arvoinen peli tulee ulos. Joukkorahoituksiin en rahojani pistä.