Obsidian Entertainmentin pitkin viikkoa kiusoittelema peliprojekti on löytänyt tiensä päivänvaloon. Kyseessä on toistaiseksi työnimellä Project Eternity -kulkeva roolipeli, johon haetaan rahoitusta kuluttajilta Kickstarterin kautta.

Fanien rahoilla rakennettavan pelin on tarkoitus palauttaa Obsidianin kehittäjäkonkarit juurilleen. Yhtiö haluaa luoda täysin uuden roolipelin, joka toisi yhteen Baldur’s Gaten, Icewind Dalen sekä Planescape: Tormentin parhaat puolet, eikä moinen tunnu onnistuvan enää muuten kuin kuluttajien avulla.

Rahaa kehittäjät hakevat peräti 1,1 miljoonan taalan verran, mikä ei kuitenkaan liene alkujaankaan turhan suuri tavoite. Kirjoitushetkellä peli on kerännyt tukea jo 900 000 dollarin edestä.

Pelin luvataan tarjoavan reaaliajassa pyöriviä taisteluita, joissa ajan voi kuitenkin pysäyttää halutessaan. Pelaaja ohjastaa yhteenotoissa kokonaista ryhmää, joista itse sankari on luonnollisesti itse luotu hahmo. Mukana on myös läjä valintoihin pakottavia tilanteita ja luvataanpa juonen ylipäätänsä olevan kypsempään ja monimutkaisempaan makuun kirjoitettu.

Obsidian Entertainment työllistää parhaillaankin joukon ansioituneimpia roolipelikonkareita. Project Eternityssa ovat mukana muun muassa Planescape: Tormentin pääsuunnittelijana toiminut Chris Avellone, Fallout-luoja Tim Cain sekä Icewind Dale II:n pääsuunnittelija Josh Sawyer.

Toistaiseksi peliä ollaan tuomassa vain pc:lle. Kehittäjät tutkivat kuitenkin myös muitakin alustoja, joskin niistäkin ensisijaisena vaihtoehtoina nähdään vielä Mac ja Linux.

Lisätietoja projektista löytää sen Kickstarter-sivuilta sekä oheisesta videosta.

Lisää luettavaa