Roolipelilegenda Final Fantasy VI valmistautuu pc-debyyttiin / Uutiset / pelaaja.fi

Roolipelilegenda Final Fantasy VI valmistautuu pc-debyyttiin

8.12.2015 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
5

Super Nintendolta alunperin tuttu roolipeliklassikko Final Fantasy VI on saapumassa vielä myös pc:lle. Pelin tuotesivu on parhaillaan pystyssä Steamissa ja sen mukaan julkaisu on tapahtumassa 16. joulukuuta.

Pc:llä nähtävä Final Fantasy VI:n versio perustuu pelistä noin vuosi sitten teetettyyn mobiiliversioon. Näin ollen peli on varustettu niin sekä uudella ulkoasulla että myös päivitetyllä käyttöliittymällä. Yksinomaan Steam-versiota varten mukaan peliin on ujutettu myös Steam-saavutukset ja tuki Steamin keräilykorteille.

Alunperin Final Fantasy VI näki julkaisunsa jo vuonna 1994, joskin tuolloin se saatiin vain Japaniin ja Yhdysvaltoihin. Eurooppaan peli saatiin ensimmäistä kertaa virallisesti vuonna 2002 sen PlayStation-käännöksen myötä.

Yhdessä varsinkin Final Fantasy VII:n kanssa Final Fantasy VI on usein monien toimesta tituleerattu kaikkien aikojen parhaimmaksi Final Fantasyksi. Mielipide olikin ihan validi aina vuosituhannen vaihtumiseen asti, kunnes Herramme ja Vapahtajamme Final Fantasy IX saapui keskuuteemme.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Qlaos kuva
Qlaos

"Mielipide olikin ihan validi aina vuosituhannen vaihtumiseen asti, kunnes Herramme ja Vapahtajamme Final Fantasy IX saapui keskuuteemme." :D

Tuskin tulee ostettua, löytyy pleikka kolmoselle PSN storesta ostettu ps1 versio. Mut kiva kuitenkin että jos mysteerisissä olosuhteissa konsoli räjähtäisi, niin Steamin kautta kuitenkin pääsisi tätä mestariteosta pelaamaan :)

PS: IX on kyl mahtava FF, omalla listalla heti VI:n ja VII:n jälkeen

Käyttäjän BlazeAce kuva
BlazeAce

"Yhdessä varsinkin Final Fantasy VII:n kanssa Final Fantasy VI on usein monien toimesta tituleerattu kaikkien aikojen parhaimmaksi Final Fantasyksi. Mielipide olikin ihan validi aina vuosituhannen vaihtumiseen asti, kunnes Herramme ja Vapahtajamme Final Fantasy IX saapui keskuuteemme." Tipahdin tuolilta :D

Itellä TOP 5:
1. VII / IX ( En osaa päättää kumpi on se ykkössuosikki )
2. VII / IX
3. X ( Mekaniikat, maailma, tarina, graffat. Kaikki toimii hyvin yhdessä )
4. XII ( Vaikka tarina ja hahmot onkin tylsähköjä niin pelimekaniikat tekee tästä kyllä mahtavan 100h+ elämyksen joka kerta )
5. VI

VI on muuten oikein mukiinmenevä mutta tahtoisin elää sen 3D:nä ihan vaikka vaan DS remakejen tasolla. Ehdottomasti tarinan ja musiikin kautta huikea elämys mutta itsellä loppuu mielenkiinto nopeimmin tämän kanssa yllälistatuista koska mekaniikat ja grafiikat ovat sitä "aitoa Final Fantasyä" jotka vuosien FF:in tahkoamisen jälkeen puuduttaa nopeimmin.

Katsotaan jaksaako Steam-versiota ostaa kun VI on edelleen kesken PSP:lläkin japaniksi. Kiva kuitenkin, että sitäkin saa pelata PC:nkin puolella.

Käyttäjän Lordo kuva
Lordo
Lainaus

Mielipide olikin ihan validi aina vuosituhannen vaihtumiseen asti, kunnes Herramme ja Vapahtajamme Final Fantasy IX saapui keskuuteemme

Mauton lisäys jota tyrkytät joka paikkaan. Ja vielä vale.

Kyllähän tämä FF fanina tulee hommattua myös PC:lle. Yksi parhaista FF peleistä.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus
Lainaus käyttäjältä Lordo

[quote]Mielipide olikin ihan validi aina vuosituhannen vaihtumiseen asti, kunnes Herramme ja Vapahtajamme Final Fantasy IX saapui keskuuteemme[/quote]
Mauton lisäys jota tyrkytät joka paikkaan. Ja vielä vale.

Kyllähän tämä FF fanina tulee hommattua myös PC:lle. Yksi parhaista FF peleistä.

Varsinkin kun kyse on uutisesta eikä mielipiteestä.

Eli ne tuo Steamiin pelin paskimman version. Ei kiitos. Paras tapa pelata pc:llä lieneekin Super Nintendo- tai PlayStation -version emulointi.

Käyttäjän Riepu kuva
Riepu
Lainaus käyttäjältä snaketus

Varsinkin kun kyse on uutisesta eikä mielipiteestä.

Ihan faktojahan vain tästä uutisesta löytyy. Enhän minä nyt muuta kehtaisikaan mukaan laittaa, kun videopelit ovat niin vakava asia :)

-Panu

Nostoja