Angry Birds -kehittäjä Rovio kiistää yhteistyön valvontavirastojen kanssa

Huoli Angry Birds -vuodoista on saanut Rovion vannomaan, ettei yhtiö tee yhteistyötä valtioiden valvontavirastojen kanssa.

28.1.2014 21:04

Viihdeyhtiö Rovio on kiistänyt, että yhtiö jakaisi pelaajistaan peliensä avulla saamiaan tietoja eri valtioiden valvontavirastoille, kuten NSA:lle.

Asia nousi puheenaiheeksi tällä viikolla, kun sanomalehdet The Guardian ja New York Times sekä verkkosivusto Pro Publica julkaisivat jälleen uuden satsin ilmiantaja Edward Snowdenilta peräisin olevia salaisia dokumentteja. Niiden mukaan useat sovellukset, kuten juuri Angry Birds -pelit, ovat voineet vuotaa tietoja esimerkiksi käyttäjiensä iästä, sukupuolesta, puhelinmallista ja sijainnista, mitä valvontavirastot ovat voineet käyttää hyödykseen.

Rovion tiedotteen mukaan mahdollisten vuotojen syynä saattavat olla kolmannen osapuolen mainosverkostot. Mikäli tämä osoittautuu todeksi, on yhtiö valmis pohtimaan uudelleen, josko sen olisi syytä hyödyntää vastaavia verkostoja enää jatkossa.

Viime joulukuussa Snowdenin dokumenteista kävi ilmi, että NSA ja kumppanit ovat varsin kiinnostuneita muun muassa World of Warcraftissa mahdollisesti piileskelevistä ”terroristeista”.

Lähde: Rovio, The Guardian

Lisää luettavaa