Päättyvä viikko ei mennyt erityisen putkeen suomalaisen Rovio-mediayhtiön toimesta. Angry Birdsilla aikoinaan maailmanmaineeseen noussut firma sai torstaina kovaa käsittelyä sijoittajilta, kun sen osakekurssi romahti mojovat 50,4 prosenttia 4,94 euroon ja näin sen markkina-arvo hupeni 788 miljoonasta eurosta 391 miljoonaan.

Romahdus tapahtui, kun Rovio kertoi sijoittajille ennakkotietoja sen viime vuoden tuloksesta ja kuluvan vuoden ennustuksista. Nimenomaan ennusteet jäivät sijoittajille pettymykseksi. Rovio näkee sen liikevaihdon jäävän 260-300 miljoonaa, kun viime vuonna se oli 297 miljoonaa. Vertailukelpoisen liikevaihdon katsottiin olevan 9-11 prosenttia, kun viime vuonna lukema oli 10,6 prosenttia.

– Rovion Games-liiketoiminta keskittyy vuonna 2018 jo julkaistujen pelien kehittämiseen pelit palveluna -strategian mukaisesti, kannattavaan käyttäjähankintaan ja uusien pelien kehittämiseen, Rovion ennakkotiedotteessa kerrottiin.

Perjantaina Rovion tilanne ei juuri kohentunut. Helsingin pörssin sulkeuduttua sen osakkeiden arvo pyörähti viiden euron positiivisemmalle puolelle.

Varsinaisen tilinpäätöstiedotteensa Rovio on antamassa 2. maaliskuuta.

Rovio listautui pörssiin viime vuoden syyskuussa, Tuolloin sen kurssi liikkui ensin 11,50 eurossa ja tasaantui lopulta enemmän kymmenen euron paikkeille.

Lähde: Bloomberg, Rovio, KauppalehtiHelsingin Sanomat

Lisää luettavaa