RuneScape-kehittäjä Jagex siirtyi nyt sekin kiinalaisten haltuun / Uutiset / pelaaja.fi

RuneScape-kehittäjä Jagex siirtyi nyt sekin kiinalaisten haltuun

14.07.2016 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
1

Brittiläinen verkkopelitalo Jagex on viimeisin kiinalaisomistukseen siirtynyt peliyhtiö. RuneScapesta parhaiten tunnetun firman on ostanut hiljattain haltuunsa joukko kiinalaisia sijoittajia, joiden tarkoituksena olisi muodostaa vielä uusi kiinalainen peliyhtiö, jonka osana myös Jagexkin olisi tarkoitus toimia.

Jagexin varsinaisen päivittäisen toiminnan kannalta hankinnalla ei pitäisi olla niinkään vaikutusta. Yhtiön toimitusjohtaja Rod Cousens on vakuutellut, että Jagexia hallinnoi jatkossakin vanha tuttu johtotiimi, ja ettei sen suhde työntekijöihin tai pelaajiin ole niinkään muuttumassa millään tavalla.

Lähinnä uusi omistaja mahdollistaa nyt sen, että Jagexilla on hallussaan aina vain paremmat eväät Kiinan pelimarkkinoiden valloittamiseen. Yhtiössä koetaan erityisesti, että se pystyy kehittämään jatkossa paremmin Kiinan markkinoille tarkoitettua sisältöä.

Kuluva vuosi on jo ennalta ollut merkittävä Jagexille, sillä RuneScape täytti aiemmin talvella jo 15 vuotta. Siitä ei ole myöskään kauaa, kun se julkaisi myös uuden RuneScape-universumiin pohjautuvan Chronicle: RuneScape Legends -korttipelin.

Vasta hiljattain myöskin britessä toimivan Splash Damage -studion ilmoitettiin tekevän myös siirtymää kiinalaisomistukseen. Aiemmin keväällä suomalaisen Supercellinkin osake-enemmistö siirtyi Japanista juurikin Kiinaan.

Lähde: Jagex

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän lindario kuva
lindario

Nyt kun jo häkkikanoillekin on selvää että Kiina ostaa hiljalleen koko viihdemaailman, niin toivottavaa on, että orientaaliset yliherramme tulevat hallitsemaan maailmaa meitä jalomielisem.. Oh shit: "China’s government must pre-approve every single mobile game starting July 1"

Nostoja