RuneScapen maailman mullistava päivitys laitettiin kehiin virallisesti tällä viikolla.

Aiemmin Java-pohjaisen verkkoroolipelin pääteohjelman täysin uusiva NXT-päivitys parantelee paitsi pelin toimintaa, myös sen grafiikkaa ja todellisuudentuntua. Peliä kehittävän Jagexin päivityksen kyljessä julkaisema traileri esittelee NXT:n mahdollistamia huimia maisemia ja silmänruokaa tarjoilevia uusia valaistus- ja varjostusefektejä, joiden alta vanhaa klassikkoa tuskin tunnistaa.

Julkaisun jälkimainingeissa Jagex on paljastanut mittavan listan parannuksista, joita NXT vielä kaipaa. Monien tärkeysjärjestyksessä kärkipaikkaa pitänee verkkoselaintuki, jota päivitykselle ei vielä nykypäivän ohjelmistojen rajoitusten vuoksi löydy, mutta uudistuneen pelin toivotaan pyörivän jälleen vaivattomasti ainakin valituissa selaimissa jo vuoden loppuun mennessä. 

Jagex myös toivoo voivansa viilailla uudistuneen RuneScapen ulkoasua vieläkin modernimmaksi uhraamatta pelin vaatimattomia laitevaatimuksia. Studio vaikuttaa tiedostavan 15-vuotiaan mestariteoksensa olevan monien vanhemmilla nuhapumpuilla pelaavien ykkösvalinta, minkä vuoksi muutoksia joudutaan suunnittelemaan hyvin maltillisesti.

NXT-päivityksen trailerin voi katsastaa alta. Sen tekniseen puoleen voi puolestaan halutessaan tutustua täältä.

Lähde: RuneScape (1, 2), Kotaku

Lisää luettavaa