RuneScapen tie kulkee kohti tabletteja / Uutiset / pelaaja.fi

RuneScapen tie kulkee kohti tabletteja

12.05.2013 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
7

Yli vuosikymmenen ajan roolipelaajia viihdyttänyt RuneScape pyrkii laajentamaan reviiriään. IGN:n haastattelussa Jagexin toimitusjohtaja Mark Gerhard on todennut, että tablettiversio massiivimoninpelistä yritetään saada kehiin vielä vuoden lopulla.

Uuden aluevaltauksen kautta kehittäjät uskovat pelin mahdollisesti leviävän jossain vaiheessa vielä myös SmartTV-puolelle. Mitä tulee muunlaisiin versioihin, ei Gerhard usko pelin kääntyvän puhelimille ainakaan täysiverisenä. Konsoliversion saapuminen puolestaan vaatisi miehen mukaan sitä, että laitevalmistajat päästäisivät eri alustojen pelaajat pelaamaan keskenään.

Ilman tablettisuunnitelmiakin on kuluvasta vuodesta muodostumassa tärkeä Jagexille. Kesällä yhtiö on aikeissa julkaista pelistään RuneScape 3 -version, joka päivittää seikkailun HTML5-muotoon. Hiotun pelattavuuden ja uusien ominaisuuksien ohella peli on tätä kautta ottamassa uuden harppauksen visuaalisen antinsa kanssa.

Lähde: IGN

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Osiris kuva
Osiris

Vieläkö ihmiset pelaavat tätä..?

Käyttäjän Teppo-Man kuva
Teppo-Man

Hienosti kopsattu wowi musaa tohon, mutta eikö ne voi oikeesti tehä järkevän näköstä peliä tosta ? Runescape 3 olis gw2 näköinen ja olis nykyaikainen ohjattavuus niin varmasti ihmiset pelaisivat.

Käyttäjän Motun kuva
Motun
Lainaus käyttäjältä Teppo-Man

Hienosti kopsattu wowi musaa tohon, mutta eikö ne voi oikeesti tehä järkevän näköstä peliä tosta ? Runescape 3 olis gw2 näköinen ja olis nykyaikainen ohjattavuus niin varmasti ihmiset pelaisivat.

Tuo vaatisi käytännössä luopumista kokonaan selainpohjaisuudesta ja yhteensopivuudesta tablettien kanssa. Eli koko Runescapen idean hylkäämistä. Oikeastaan Runescapen ideana on, että se pyörii kaikkein heikoimmallakin koneella täydellisesti, jopa koneessa jossa on pelkkä 5 vuotta vanha integroitu grafiikkakortti.

Käyttäjän Moromopo kuva
Moromopo

html5 version beta on kait jo tullut (kaverin mukaan) joten ei kait sitä kesää tarvitse joidenkin harvojen odottaa. Ihan kivaahan tuo olisi varmaan vuoden 2007 runescapea pelailla busissa tai ainakin mökillä kun on tylsää sadepäivinä.

Käyttäjän lindario kuva
lindario
Lainaus käyttäjältä Osiris

Vieläkö ihmiset pelaavat tätä..?

Pelit-lehestä kun eilen luin, niin rune on ilmeisesti maailman taloudellisesti kannattavin selainpeli, mikä ei sinänsä vielä menestyksestä kerro, mutta kyllä niitä aktiivisia pelitilejäkin tuntui olevan ihan muutama miljoona. Tosin komppaan kyllä, ei runea terve mies jaksa pakotettunakaan.

Käyttäjän Airus kuva
Airus

RS3 tulee ehkä kesällä katsastettua, rehellisesti sanottua jos jaksaa niin paljon kiinnostaa. Betaa yritin, mutta ilmeisesti joko vaan jäsenille tai jokin muu kikka sinne pääsemiseen, sillä ainakaan omalla tunnuksellani ei betan porteilla myönnetty kulkulupaa. Tabua en omista, joten se versio jää kokeilematta, mutta ideana kyllä varsin hyvä laajentaa tätä muillekin alustoille. Ja kyllä selainpohjaisuus on Runescapen pilari, sitä tuskin koskaan heitetään menemään ja ihan hyvä niin. Joo kuralta näyttää myönnetään, mutta se että peliä voi tosiaan pelata missä vaan koneella kuin koneella, on ehkä tärkeämpi asia tällä kertaa.

Käyttäjän ExponentialUrpo kuva
ExponentialUrpo

a. Kyllä tätä pelaa ihan helvetillinen määrä ihmisiä
b. Grafiikat aikapitkälti hyvät noin. Antaa mukavan oman säväyksen vähän kuin Borderlandsin sarjakuvagraffat.