Ruotsalainen Qiiwi Games halajaa hyperkasuaalimarkkinoille – yhtiö osti Playrightin näyttämään suuntaa

Yhtiökaupan hintalappu on 1,1 miljoonaa dollaria.

7.9.2021 10:05

Ruotsalainen kehittäjä ja julkaisija Qiiwi Games on ostanut enemmistöosuuden brittiläisestä hyperkasuaalistudiosta Playright Digital Entertainment Limitedistä.

Qiiwi Games on muun muassa Hell’s Kitchen: Match & Designin ja Backpackerin takana oleva mobiilipeliyhtiö. Playright puolestaan on pelialan yrittäjien Evtim Trenkovin, Kristina Trenkovan ja Daniel Rechterin viime vuonna perustama jännittäviin, mutta yksinkertaisiin ja helposti lähestyttäviin mobiilipeleihin keskittyvä studio. Playright kertoo tekevänsä tuotteita niille, jotka haluavat aloittaa pelien pelaamisen ensimmäistä kertaa. Osake-enemmistön takaavan yhtiökaupan hintalappu on 1,1 miljoonaa dollaria.

Trenkov on työskennellyt urallaan niin Gameloftilla, Square Enixillä ja NaturalMotionilla (Zynga) kuin MAG Interactivellakin muun muassa pelisuunnitteluun liittyvissä tehtävissä. Backpackersin kautta Trenkovilla on myös aiempaa kokemusta Qiiwin kanssa työskentelystä.

Playrightin rooli Qiiwillä asettuu yhtiön luotsaamiseen alati kasvaville hyper- ja hybridikasuaalien pelien markkinoille.

Lähde: Gamesindustry.biz

Lisää luettavaa