Rytmiä ja Disneyn taikaa – Rock Band -luojien uusi näyttävä peli julki / Uutiset / pelaaja.fi

Rytmiä ja Disneyn taikaa – Rock Band -luojien uusi näyttävä peli julki

4.06.2013 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
10

Guitar Heron ja lopulta myös Rock Bandin sekä Dance Centralin luomisesta vastannut Harmonix jatkaa musiikkipelien parissa. Kehittäjä on julkistanut työstävänsä seuraavaksi Xbox 360:lle ja Xbox Onelle Fantasia: Music Evolved -peliä, joka on hakenut inspiraatiota Disneyn Fantasia-elokuvista.

Yhteistyössä Mikki Hiiri -yhtiön kanssa luodussa pelissä pelaajien kuvaillaan saavan Kinectin avulla hallittavakseen musiikin voiman heidän päätyessä velhon oppipojan tai -tytön virkaan. Pelin tarkoituksena onkin panostaa Harmonixin viimeisimmistä peleistä poiketen enemmänkin luovuuteen kuin suorittamiseen, sillä pelaajalla kerrotaan olevan pelissä aina jonkinlainen vapaus valita, miten hän sitä pelaa.

Periaatteessa Fantasia vaikuttaisikin ensimmäisten ennakkotekstien perusteella olevan eräänlainen Dance Centralin ja Frequencyn yhdistelmä. Pelissä pelaaminen jakautuu erilaisiin maailmoihin, kuten vedenalaiseen alueeseen ja sanomalehtipainoon, joissa eleitä tekemällä kerätään pisteitä ja samalla vaikutetaan siihen, miten maailmassa soiva musiikki muodostuu. Eleitä suoritetaan eräänlaisten visuaalisten vihjeiden avulla, mutta viime kädessä se, miten eleet lopulta suoritetaan, pitäisi olla usein juuri pelaajan käsissä.

Sovittaakseen peli-idean paremmin osaksi äänimaailmaa, ei Harmonixin Fantasian musiikkitarjonta koostu klassisesta musiikista, vaan enemmänkin erilaisista tunnetuista pop- ja rock-kappaleista. Mukana kuullaan esimerkiksi niin Queenia kuin Fun.-yhtyettäkin. Kaikkiaan mukana on alustavasti tarkoitus törmätä yli 25 erilaiseen muusikkoon.

Ohessa pelaamisideaa hieman korostetusti havainnollistava Fantasia: Music Evolvedin julkistustraileri. Läjän kuvia löytää oheisista lähdelinkeistä.

Lähde: Polygon, IGN, Destructoid

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän maxwell83 kuva
maxwell83

Aika suuri osa niistä Xbox 1:n yksinoikeuksista näyttäisi olevan Kinect-pelejä.

Käyttäjän Riepu kuva
Riepu
Lainaus käyttäjältä maxwell83

Aika suuri osa niistä Xbox 1:n yksinoikeuksista näyttäisi olevan Kinect-pelejä.

Jep, olikohan tämä peräti jo ensimmäinen ilmoitettu, joka on toiminnoiltaan varsinainen Kinect-peli. Hui kauhistus.

Käyttäjän Portable kuva
Portable

Traileri ei todellakaan vakuuttanut minua. Katsotaan sitten tulevaisuudessa, mitä ihmettä tästäkin tulee.

Käyttäjän maxwell83 kuva
maxwell83
Lainaus käyttäjältä Riepu

Jep, olikohan tämä peräti jo ensimmäinen ilmoitettu, joka on toiminnoiltaan varsinainen Kinect-peli. Hui kauhistus.

Ryse. Ja tämä antaisi olettaa, että on Kinect Fitnessiä tulossa. Eli 8 uutta IP:tä piti tulla, ja eikös nämä kaikki kolme ole uusia IP:itä?

Käyttäjän Riepu kuva
Riepu

Rysen on kerrottu muodostuneen perusohjaimeen käyttöön pohjautuvaksi peliksi, jossa on Kinect-ominaisuuksia. Shokeeraava toki, että tässäkin tilanteessa mainitsit huimat kaksi nimikettä lisää. Kuinka pelitalot kehtaavatkin hyödyntää tässä mittakaavassa vaihtoehtoista ohjausmallia! Ja vieläpä fitness-pelissä!?

Käyttäjän maxwell83 kuva
maxwell83
Lainaus käyttäjältä Riepu

Rysen on kerrottu muodostuneen perusohjaimeen käyttöön pohjautuvaksi pelissä, jossa on Kinect-ominaisuuksia. Shokeeraava toki, että tässäkin tilanteessa mainitsit huimat kaksi nimikettä lisää. Kuinka pelitalot kehtaavatkin hyödyntää tässä mittakaavassa vaihtoehtoista ohjausmallia! Ja vieläpä fitness-pelissä!?

No kolme Kinect-peliä niistä luvatusta kahdeksasta uudesta IP:stä on jo melkoisen paljon. Veikkaanpa, ettei jää edes tuohon kolmeen nämä Kinect/casual-pelit.

Käyttäjän Riepu kuva
Riepu

En tosiaan huomannut, että nyt puhuttiin yksinoikeuksista ja uusista sarjoista. Fantasia ei yksinoikeus nimittäin ole, mun moka. Ja Kinect Fitness nyt on ollut eräänlainen brändi jo 360:n aikaan, joten sen alle kyllä mahtuu ihan jatko-osaakin - ja jälleen myös 360-pelejä. Rysen nykyominaisuuksistakin tiedetään nykyään sen verran, että Kinect saattaa hyvinkin olla muuttunut siinä yhtä tärkeäksi kuin se aikoinaan oli esimerkiksi Forza 4:ssä.

Tässä nimenomaan näyttääkin nyt siltä, että Microsoft on käärinyt oikein oivallista tasapainoa uuden konsolinsa pelitarjontaa varten, mikä voi olla erittäin terveellinen merkki. Jännä onkin nähdä, milloin Sony saa Moveen ja Eye-kameraan liittyvät tuotteensa esille. Laitteet kun olivat jo vahvasti esillä julkistuksessakin.

Käyttäjän olight kuva
olight

Luulen että maxwell83 on palkattu microsoftin toimesta! Tässä selkeässä esimerkki tapauksessa käytetään juurikin käänteistä psykologiaa, kun jankutetaan tarpeeksi kauan kuinka hyvä tuote X on niin kuluttaja ostaakin vit..aan tuotteen Y! Kyllä tuo vaan toimii, ostan siis uuden boxin! :)

Edit: Tuli väärän otsikon alle, mutta olihan maxwell83 täälläkin jauhamassa!

Käyttäjän Mardi kuva
Mardi

Traileri tai teaseri näytti ihan huikeelta varsinkin kun taustalla soi Bruno Mars! En kuitenkaan tajunnut pelin ideaa. Onko tämä joku miksaus ohjelma/peli jossa heilutetaan käsiä miten haluaa musiikin tahtiin? E3:ssa toivottavasti näytetään paremmin mikä tekele tämä oikein on.

Käyttäjän Mikanes kuva
Mikanes

Oikeastaan tälläisten pelien kohdalla Kinectiä voi jo hyvinkin puolustella, sillä millä muulla ohjaustavalla pystyisi yleensäkään tanssipelejä pelaamaan mahdollisimman monipuolisilla liikkeillä? Niinpä, ei se peruspädi tunnista missäpäin ne kädet ja jalat heiluvat. Wiimotella ja Movella onnistuu myös kohtalaisesti, mutta Kinect on kuin tehty tällaisia varten, eikä niinkään mitään HC-pelaajien pelejä varten.

Toki myös PS4:n kameratsydeemillä tällainen peli toimii, mutta Kinect 2.0:ssa on varmasti kehittyneemmät tunnistustoiminnot, niin liikkeen kuin äänenkin. Tällaiset myy kasuaaleille hyvin, ja heille nämä ovat ainutlaatuisia kokemuksia, joten antaa niiden pelata jotka haluavat. Myös bisnesmielessä nämä ovat järkeviä, ja en panisi pahakseni jos olisin osakkeenomistaja, jos tällaiset pelit tuottavat enemmän kuin jotkut AAA-luokan äksönpelit!

Nostoja