Saavutusvertailu mahdotonta PS3:lla / Uutiset / pelaaja.fi

Saavutusvertailu mahdotonta PS3:lla

24.10.2006 // Kirjoittanut: Pelaaja_Ossi
32

Sony ampui alas huhun paljon puhutusta PlayStation 3:n saavutussysteemistä. Yhtiö ei lähde kopioimaan Microsoftin kehittämää toimintoa. Saavuttamalla jotain tietyssä pelissä, pelaajat saavat tietyn määrän pisteitä. Samalla he voivat verrata saavutuksiaan kätevästi Xbox Liven kautta.

- Emme missään vaiheessa vahvistaneet, että systeemi olisi PS3:ssa. Jos sitä käytetään jossain muodossa, se on pelikohtaista. Mielestämme on vaikeaa verrata esimerkiksi saavutuksiasi Socomissa ja Maddenissa. Maddenin pelaajat ovat kiinnostuneita vain pelikavereidensa saavutuksista. Pelitiimeillä on vapaus käyttää peleissään ranking-listoja, Sonyn Jack Tretton kommentoi.

Tretton lisäsi kuitenkin, että ainakin Sony pyrkii käyttämään erilaisia tilastoja yksinoikeuspeleissään.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Jos joku pelaa Saavutus-pisteiden takia niin heikosti menee.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Saavutukset on mukavia.
Mitä vaikeampi saavutus sen kivempi se saada.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

"Yhtiö ei lähde kopioimaan Microsoftin kehittämää toimintoa."

Siinä on yksi asia, jota en uskonut näkeväni missään Sonyyn liittyvässä uutisessa.

Käyttäjän Hakkiz kuva
Hakkiz

En olisi vielä vuosi sitten uskonut, miten koukuttava systeemi saavutukset on. Peliin hyvin määritellyt saavutukset saavat pelaamaan huolellisemmin ja kannustavat kokeilemaan sellaisiakin juttuja, joita ei välttämättä muuten kokeilisi.

Esimerkiksi Geometry Warsin pasifistisaavutus muuttaa koko pelin luonteen. Kamerapeli TotemBallin treenisaavutus haastaa pelaamaan 20 minuuttia käyttämättä lepotaukoja. Tiettävästi yhdessä tulevassa pelissä on myös viruksen tapainen saavutus, jonka voi saada vain pelaamalla verkossa saavutuksen jo saaneen kanssa. Alkuunsa saavutus on vain pelin tekijöillä.

Eivät saavutukset tietenkään mikään maailman tärkein asia ole, mutta sanotaan näin, että mikäli peli olisi muuten identtinen sekä Xbox 360:lla että PS3:lla, mieluummin ottaisin saavutuksia sisältävän 360-version.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Saavutukset tuovat ainakin lisäarvoa pelille, joka on jo läpäisty. Esimerkkinä PGR3, joka on tullut hinkattua yksinpelillä läpi, mutta pari mehukasta saavutusta vielä odottaa online-puolella eikä pelistä viitsi luopua kunnes ne on saavutettu. Monia juttuja tulee myös kokeiltua ihan vain jonkun saavutuksen saamiseksi.

Käyttäjän LassiK kuva
LassiK

Minusta saavutuksien jättäminen pois on virhe. Peter Moore hehkutti minulle X06:ssa sitä, kuinka niiden menestys on lyönyt Microsoftin ällikällä - enkä ihmettele. Itsekin nautin fiiliksestä "achievement unlocked"-tekstin ilmestyessä, vaikken Gamerscorea tavoittelekaan. Pelitoimittajan kirous kun on, että suurin osa peleistä tulee pelattua testiyksiköllä eikä myyntikoneella, ja niissä on tietysti eri Live-tunnarit.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Makunsa jokaisella EVVK

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Hyvin tehty Ranking-systeemi päihittää epämääräiset saavutukset. Joku peli antaa saavutus-pisteitä helpommin ja toinen vaikeammin, ne eivät ole missään suhteessa toisiinsa. Vertaaminen muiden pisteisiin on sikäli onnetonta, ettei suoraa vertausta voi tehdä. Kaikki kun eivät pelaa pisteistä kuitenkaan, vaikka muuten pelaisivatkin paljon. Muoti-ilmiö, jota tuskin 10 vuoden päästä muistetaan. Ranking sensijaan ei katoa koskaan.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Hyvä vaan. Ei oo sit monilla Sony-pelaajilla pissaa päässä. Oikein hyvä ratkaisu Sonylta.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Hakkiz, ihan vapaasti, oletkin yksisilmäinen Xbox-fanboy. Näitä pissapäärankingeja ei tarvita saadakseen pelistä nautittavan.